Kevät – mikä ihana vuodenaika!

Kevät on aina ollut suosikkini vuodenajoista. Olen aina tykännyt vuodenaikojen vaihtumisesta, keväästä erityisesti, koska se tuo mukanaan niin paljon kivoja asioita ja mukavaa vaihtelua pitkän talven jälkeen. Ja onhan keväällä ilmassa jo uuden kesän ja lomien odotus.

Pääsiäisasuun koristeltu pajunkissa.

Meillä on monia syitä tykätä keväästä. Kevään juhlapäivät pääsiäisestä vappuun, äitienpäivään ja erilaisiin kevätjuhliin. Kaikki ne tuovat mukanaan hauskuutta tasaisen arjen vastapainoksi. Aurinko lämmittää päivällä, ensi päivetys poskille saadaan jo aurinkoisilta keväthangilta. Rannoille on ihan pakko päästä seuraamaan jäiden lähtemistä. Lumien sulamisen jälkeen, kun tiet kuivuvat, on aika kaivaa esille lenkkarit, polkupyörät ja lähteä ulkoilemaan leikkipuistoon, metsäpoluille. Ulkona katse kääntyy siniselle taivaalle, missä joutsenparvet ääntelevät yli lentäessään, ne ovat jo lähellä tuttuja kesäpaikkoja. 

Lapsi kiikkumassa.

Aurinkoisia kevätpäiviä meille kaikille!

–Riikka

Kirjoittaja on raahelainen, Pattijoen kaupunginosassa asuva perheenäiti. Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2021 osana silloista asukasmarkkinointikampanjaa.

Päivämäärä