Koti, työ ja ruokakauppa

Meille kaikille on tarjolla monenlaista tekemistä, harrastusta ja puuhaa, joilla saa äkkiä kalenterin täytettyä. Valtaosan ajasta syö kuitenkin työ, kotona rentoutuminen ja hyvä yöuni sekä arkiset puuhat kuten ruoanlaitto. Itse olen huomannut, että minulle on tärkeää että kolmio koti-työ-ruokakauppa on kunnossa. Silloin elo rullailee sujuvasti eteenpäin.

Tulet takassa Tiinan kotona.

Koti: Se että kotona on hyvä olla ja asiat kunnossa on epäilemättä hyvän arjen perusta. Meidän arkeen kuuluu paljon reissaamista eri osoitteiden välillä ja minulle on tullut tavaksi asettua pikaisesti taloksi. Vaikka tulisimme Raahen vapaa-ajan kotiin vain yhdeksi yöksi, puran heti laukun ja rauhoitun aloilleni, sillä en halua elää matkalaukku avoinna ikään kuin  lähtövalmiudessa. On myös tärkeää että kotona voi rentoutua tehden itselle mieluisia asioita. Itse tarvitsen ainakin saunan, jossa on hyvät löylyt; sängyn, jossa on sopivan napakka patja, kauniit lakanat ja hyvä kirja yöpöydällä sekä muutaman kerän villalankaa ja sukkapuikot.

Vaalean auto kylki ja renkaat.

Työ: Työn äärellä ja työkavereiden kanssa vietetään arkipäivisin jopa enemmän kuin oman perheen kanssa. Joten on tärkeää, että töissä viihtyy ja siellä kokee onnistumisen elämyksiä. Oma työni on sellaista, että korona-aikana sitä on tehty pääosin etänä, joten työmatkoihin ei viimeisen vuoden aikana ole juuri aikaa tuhraantunut. Meidän perheen kuitenkin toi Raaheen juurikin minun työmatka. Ajaessani Ylivieskan ja Hanhikiven väliä kypsyi ajatus, että en halua päivittäin, aamua iltaa käyttää tuntia työmatkaan. Pahimmalla kelillä työmatkani varrella oli kolme autoa ojassa, ja vaikka alla oleva neliveto rauhoitti hieman mieltä tajusin, että tahdon kivemman työmatkan. On todella kätevää, että työmatka taittuu sujuvasti ja turvallisesti.

Raahelaisen ruokakaupan hedelmä- ja vihannesosastolla.

Ruokakauppa: Voi kuulostaa hassulta, että nostin ruokakaupan kodin ja työn rinnalle samaan kolmioon. Mutta oman ruokakaupan löytäminen, sujuva asiointi ja kotoisa olo kauppareissulla ovat minulle tärkeitä asioita. Meillä laitetaan itse ruokaa, kokeillaan uusia reseptejä ja tykätään siitä että kaupassa on kiva käydä. Kaupassakävijät tuntuvat jakautuvan kahteen pääkastiin: K- ja S-tyyppeihin. Raahessa on onneksi jopa enemmän vaihtoehtoja joista valita. Omasta lempikaupastani löytyy kaikki tarvittava kattavasta valikoimasta. Lisäksi kaupassa on kiva asioida, tuotteet ovat kauniisti esillä ja kauppa on viihtyisä, henkilökunta ystävällistä ja kassapalvelut ripeitä. Hyödynnämme myös kaupan palvelutiskiä ja on kiva, että kaupan valikoima on viime viikkoina edelleen kasvanut esimerkiksi uuden leipomon myötä.

Puut vihertävät keväällä.

Näiden kolmen asian jälkeen toki listalle nousee muitakin asioita. Itselleni näiden jälkeen on tärkeää tutustua lähialueen luontopolkuihin ja löytää kirjasto. Onneksi Raahen kirjasto on tullut jo tutuksi. Lisäksi meille on ollut tärkeää löytää rautakauppa ja puutavarakauppa – sen verran ahkerasti on erilaisia projekteja tullut tehtyä.
 
Voin sanoa että minulla on koti–työ–ruokakauppa-kolmio kunnossa ja nyt on hyvä aika myös tutustua raahelaisiin. Ja yksi keinoni ystävystyä raahelaisten kanssa oli lähteä mukaan kotonakuuhkaajiin. Joten tässä sitä nyt mennään ja rohkeasti kirjoitellaan teidän kaikkien luettavaksi. Kiitos kun luit tämänkin juttuni. Olisi kiva tutustua vaikkapa juuri sinuun tarkemmin!

–Tiina

Kirjoittaja on tullin tuoma osa-aikaraahelainen, jolla on kakkoskoti Ruottalonlahdella. Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2021 osana silloista asukasmarkkinointikampanjaa.

Päivämäärä