Raahen saaret: Kalla

Raahen saariston helmi on oma suosikkisaareni Kalla, jossa on karua taikaa. Saaressa on paljon pikkukivikkoa ja saari on ihan kirjaimellisesti mansikkapaikka. Makeita metsämansikoita kasvaa saaressa ihan joka puolella.

Metsämansikkaa Kallassa.

Saaren luonto tarjoaa ihasteltavaa. Saaressa on mainio kluuvijärvi, jonka pääsee kävellen myös kiertämään. Ja ainakin minä olen nähnyt saaressa kukkia, joihin en ole muualla törmännyt ja joita en edes osaa nimetä. Saaressa pesivien vesilintujen puuhia on kiva seurailla. Lisäksi saaren länsireunalla tuntee olevansa melkein kuin avomerellä. Horisontti on kaukana ja pistää ajatukset mittasuhteisiin. 

Vene ja laituri Kallan saaressa.

Kokemuksesta tiedän, että saaren tutkimiseen saa uppoamaan hetken jos toisenkin. Ja lopuksi voi vaikka pulahtaa uimaan kauniiseen meren poukamaan. Tai heitellä kiireettä leipiä.

Pikkukivikkoa, penkkejä ja saaren karua kasvillisuutta.

Kaksi puista rakennusta Kallan saaressa.

Saaresta löytyy laituri, kalastajaseuran tupa, puucee ja nuotiopaikka. Toiveissani on, että tulevana kesänä pääsen Kallaan yöretkelle! 

–Tiina

Kirjoittaja on tullin tuoma osa-aikaraahelainen, jolla on kakkoskoti Ruottalonlahdella. Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2021 osana silloista asukasmarkkinointikampanjaa.

Päivämäärä