Raahen saaret: Tasku

Tasku on ehkä Raahen saarista kaikkein kaunein. Taskun pooki on kuvauksellinen, hiekkaranta upea ja kuumana kesäpäivänä saaressa saa huomaamattaan kiinni rennosta ja kiireettömästä kesätunnelmasta.

Pitsapaketti, laituri ja saaren hiekkaranta.

Lisäksi olin kuullut, että Taskun saari on talvisin jopa suositumpi kohde kuin kesäisin. Tämän pääsin itsekin todistamaan viimein tänä talvena, kun jää- ja lumitilanne mahdollistivat hiihtoretken saareen. Ja totta se on: saarikahvilan edessä oli vilskettä kuin Lapin hiihtokeskusten rinneravintoloissa. 

Taskun saaren pooki on kyllä kaunis ja kuvauksellinen. Siinä se seisoo okrankeltaisena keskellä saaren karua kasvustoa. Enää ei varmaankaan ole pookille merimerkkinä tarvetta samaan tapaan kuin ennen, mutta kyllä Taskun pooki on ainakin minun mielestäni Raahen saariston tunnusmerkki. 

Ehkä oma suosikkini on viettää Taskussa kiireetön kesäpäivä. Ottaa mukaan kunnon eväät, hyvä kirja ja uikkarit. Rauhoittua hiekkarannalle. Kahlata rantavedessä ja katsella kuinka vesi pyyhkii jalanjäljet pois. Etsiä sileitä leipäkiviä ja heitellä leipiä. Pulahtaa viileässä vedessä ja antaa auringon kuivattaa. Kierrellä saarta ja ihastella sen monipuolista luontoa. 

Tiina varusteineen Taskun rannalla.

Samaan tapaan kuin muissakin Raahen saariston saarissa, jaksan aina ilahtua siitä, että puuceet ja tulistelupaikat ovat hyvässä kunnossa. Taskunkin puuceestä on löytynyt aina paperia ja useamman kerran jopa käsidesiä. Taskun saaren pitkään laituriin mahtuu monta venettä ja saapuminen on helppoa, kunhan vain lähestyy oikeasta suunnasta ja välttää läheiset kivikot. Saareen on myös sopiva melontamatka kaupungista ja kun valitsee tyynen sään, matkaan uskaltaa lähteä myös tällainen aloitteleva meloja. Ja talvella tosiaan sään salliessa saareen pääsee hiihtämällä, pyörällä, potkukelkalla tai ihan vain kävellen. Tai siten Meri-Raahen kyydissä kesällä veneellä tai talvella moottorikelkan rekiajelulla. 

–Tiina

Kirjoittaja on tullin tuoma osa-aikaraahelainen, jolla on kakkoskoti Ruottalonlahdella. Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2021 osana silloista asukasmarkkinointikampanjaa.

Päivämäärä