Raahessa on hyvä harrastaa

Nyt kun kaikenlainen järjestetty ja ohjattu harrastustoiminta on pakollisella pitkällä tauolla, on ollut hyvää aikaa pohtia, miten iso ja tärkeä asia onkin, että jokaisella on mahdollisuus harrastaa ja jokaiselle löytyy se oma harrastus ja siihen sopiva porukka ja paikka.

Urheiluvarustusta pukuhuoneen penkillä.

Raahe on suhteellisen pieni kaupunki, se tuo etunsa myös harrastuselämään. Harrastaminen on edullisempaa kuin suuremmissa kaupungeissa. Harrastusryhmät ovat kohtuullisen kokoisia. Harrastuksiin on helppo päästä mukaan ihan jokaisen matalalla kynnyksellä. Täällä pelaa vielä hyvin myös perinteinen ja tärkeä talkoohenki, näin hyvät harrastusmahdollisuudet myös pysyvät meidän kaikkien saatavilla jatkossakin.

Meidän perheessä on harrastettu kilpaurheilutasolla pesäpalloa. Kahden pesisjuniorin vanhempana on saanut vuosien aikana kustantaa, kannustaa ja kuljettaa. Pesisinnostus tarttuu nuorille Pattijoella tietenkin, koska miehet ovat pelanneet Superissa ja myös naiset ovat menestyneet. Harrastuksista tutuksi ovat meidän perheelle tulleet myös erilaiset kerhot ja jumpat, muskari ja nuorisokuoro. Onpa kokeiltu vuoden verran judoakin muksujudo-ryhmässä.

Seurakunnan kerhoihin on jokaisella mahdollisuus osallistua, niissä on aina lämmin vastaanotto ja kaikille löytyy varmasti sopiva kerhoryhmä. Kerhoja järjestetään vauvakerhoista koululaisten touhuihin. Raahessa toimii kaksi jumppaseuraa, joilta löytyy monenlaista ryhmää eri ikäisille vauvoista vaareihin oman vauhdin ja mieltymysten mukaan. 

Lenkkipolku pienen joen varrella.

Nuorisokuoro on meille uusin tuttavuus, mutta Raahessa kuorolla on jo pitkät perinteet. Monissa paikkakunnan tapahtumissa, yritysten ja koulujen juhlissa kuoro on tuttu ja mieluinen esiintyjä raahelaisille. Raahen alueella on paljon musikaalisuutta, laulajien lisäksi myös soittajissa, joita opettaa Raahen musiikkiopisto. Raahelaiset ovat myös innokkaita ja menestyksekkäitä tanssijoita, täältä on maailman tanssikisoihin edennyt moni tanssitaituri. Raahen teatteri on myös pakko mainita, sen taitava porukka toteuttaa esityksiä raahelaisten iloksi joka vuosi.

Raahessa toimii myös aktiiviset jääkiekko-, jalkapallo-, lentopallo-, yleisurheilu- ja salibandyseurat, vain muutaman urheilulajin mainitakseni, joten lajeissa on kyllä mistä valita niin lapsilla kuin aikuisillakin. Frisbeegolf on suosittu laji Raahessa niin kuin se on suosittua muuallakin Suomessa.

Raahe opiston kurssitarjonnasta jokainen varmasti löytää oman kiinnostuksen mukaisen kurssin, niihin on tullut itsekin osallistuttua. Kursseilla opetellaan liikunnan lisäksi kieliä, monenmoisia käden- ja arjentaitoja, tarjolla on jopa rannikkolaivurikurssi. Raahessa toimii myös Raahen purjehdusseura ja Raahen meriseura, meren äärellä, kun ollaan. 

Joukkue pesäpallokentällä.

Harrastusmahdollisuuksia siis kyllä tarjotaan ja myös olosuhteet niille. Ihan ilmaiseksi jokainen voi urheilla ja ulkoilla hiihtomajan maastoissa kesät talvet. Jo päiväkoti-ikäiset raahelaiset tuntevat Vesipekan palvelut uinnista keilaukseen. Kuntokeskukset, Liikuntahalli, Jäähalli, Koivuluodon ja Pattasten urheilukentät, koulujen pihojen kentät, Kuuselan pururata, Liikennepuisto ja uimaranta Pikkulahdella ja moni moni muu tuttu ja tärkeä paikka. Ja lisää toivottavasti saadaan tulevaisuudessa ja parannuksiakin on tulossa näihin jo olemassa oleviin.

Kaikista harrastuksista minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta ja tässä on todennäköisesti vain murto-osa kaikista mahdollisuuksista, mitä Raahe tarjoaa. Kuulenkin mielelläni lisää muilta kuuhkaajilta, mitä kokemuksia heillä on kerrottavanaan, mitä kaikkea meidän kotikaupungissa voikaan touhuta.

–Riikka

Kirjoittaja on raahelainen, Pattijoen kaupunginosassa asuva perheenäiti. Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2021 osana silloista asukasmarkkinointikampanjaa.

Päivämäärä