Yhdistystukilaina

Raahen kaupungin vuoden 2024 talousarvioon on varattu 150 000 euroa yhdistyksille myönnettäviä lainoja varten. Lainaa voidaan myöntää paikallisille yhdistyksille, jotka ovat hakeneet ja saaneet myönteisen päätöksen ulkopuolisella hankerahoituksella rahoitettavaan hankkeeseen.

Yhdistystukilaina helpottaa hankerahoituksen hyödyntämistä

Tilapäinen laina saattaa olla yhdistykselle tarpeen, koska hankkeisiin myönnetyt avustukset maksetaan vasta jälkikäteen toteutuneiden kustannusten perusteella. Kaupungin myöntämä laina mahdollistaa hankkeen käynnistämisen eikä hankerahan hakeminen jää kiinni yhdistyksen sen hetkisestä kassatilanteesta.

Laina saattaa olla tarpeen myös yhdistyksen työllistämän palkkatuetun henkilön palkkaa varten, koska varsinainen palkkatuki maksetaan yhdistykselle vasta jälkikäteen.

Kaupunginhallitus päättää lainan myöntämisestä talousarvion puitteissa ja sillä edellytyksellä, että lainan hakijalla on palkkatuesta tai hankerahoituksesta myönteinen päätös.

Yhdistystukilainan hakeminen

Vapaamuotoinen lainahakemus osoitetaan kaupunginhallitukselle ja toimitetaan kirjaamoon (kirjaamo [at] raahe.fi). Hakemuksen liitteeksi tarvitaan myönteinen päätös palkkatuesta tai hankerahoituksesta. Yhdistystukilainaa voidaan myöntää enintään myönnetyn palkkatuen tai hankerahoituksen verran. Hakemukset pyritään ottamaan kaupunginhallituksen käsittelyyn kuukauden kuluessa hakemuksen jättämisestä ja laina voidaan maksaa yhdistykselle, kun päätös on saanut lainvoiman (pääsääntöisesti noin kolme viikkoa kokouksesta) ja velkakirja on allekirjoitettu. 

Lisätietoja:

Talousjohtaja Päivi Määttä
paivi.maatta [at] raahe.fi (paivi[dot]maatta[at]raahe[dot]fi)
puh. 044 439 3230

Taloussihteeri Ulla Marjala
ulla.marjala [at] raahe.fi (ulla[dot]marjala[at]raahe[dot]fi)
puh. 040 135 6809