Hyvinvointikuntayhtymältä viestiä vihantilaisille

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän Pyhäjoen, Ruukin ja Vihannin lääkärinvastaanotolla rokotetaan viikoittain koronarokotteita. Nyt on kantautunut toimipisteistä viestiä, että kaikilla on aikoja antamatta ja enemmänkin mahtuisi rokotuksille.

Varaa aika rokotukseen Vihannin lääkärivastaanoton numerosta 08 849 5086 ma-pe klo 10-15. 

Rokotusvuorossa olevien alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien koronarokottaminen jatkuu viikolla 16

Vaikeaan koronavirustautiin sairastumiseen altistavaan riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat viikolla 16. Jo viikolla 7 ja 8 aloitetut ja sittemmin tauolle laitetut ryhmät palaavat rokotettavaksi ensi viikolla. Riskiryhmät on jaettu kahteen ja julkaisemme kertauksen vuoksi, mitkä sairaudet määritellään rokotusvuorossa oleviin riskiryhmiin.

Ryhmä 1

16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, kuten elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoidollinen tyypin 2 diabetes, downin oireyhtymä.

Ryhmä 2

18-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila, kuten jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Raahe-kruunu
Kuva: WTF Design Oy.

Jaa sosiaalisessa mediassa