Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio johti virkasuhteen päättämiseen Raahen kaupungilla

Raahen kaupungilla opettajana toimineen henkilön virkasuhde on päätetty Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden langettaman tuomion takia. Virasta pidättämiseen johtaneet teot tapahtuivat lokakuussa 2020 henkilön työskennellessä aiemmassa työtehtävässään toisella paikkakunnalla.

Opettaja ei ole toiminut virassaan sen jälkeen, kun tieto oikeudenkäynnistä tuli vs. kasvatus- ja opetusjohtajan tietoon ja 9.5. virkasuhde on päätetty pysyvästi. 

Oppilaiden vanhempia ja henkilöstöä on tiedotettu perjantaina 6.5. sähköpostitse ja henkilöstöä lisäksi maanantaiaamuna 9.5. henkilöstöpalaverissa. Keskiviikkona 11.5. tullaan järjestämään vanhempainilta, jonne kutsutaan vanhempien lisäksi myös henkilöstö paikalle.

Asiasta tehdään Raahen kaupungin sisäinen selvitys opetustoimen ulkopuolisen tahon toimesta. Selvityksen tarkoituksena on selvittää tapahtumat tuomion saaneen henkilön Raahen ajalta, rekrytoinnista virasta pidättämiseen. Väärinkäytöksiä ei tiedetä tapahtuneen Raahessa, mutta kokonaiskuva halutaan selvittää perusteellisesti.

Oppilashuollon psykologi on laatinut oppilaiden vanhemmille ja henkilöstölle ohjeistuksen asioiden käsittelemisestä lasten ja nuorten kanssa.  

Raahen kruunu
Kuva: WTF Design Oy

Jaa sosiaalisessa mediassa