Kutsubussi ja kantakaupungin palveluliikenne yhdistyvät Raahe-kyydiksi 10.6.2024

Raahen kantakaupungin alueella operoivat palvelubussit Kyyti-Pekka ja Kyyti-Fiia sekä kutsubussi yhdistyvät Raahe-kyydiksi 10.6.2024 alkaen. Muutoksen yhteydessä Kyyti-Pekan ja Kyyti-Fiian erilliset tilausnumerot poistuvat käytöstä ja kaikki matkat tilataan keskitetysti Raahe-kyydin tilauskeskuksesta tai mobiilisovelluksella.

Raahe-kyyti on kaikkien ikäryhmien ja matkustajien käytössä oleva palvelu, jonka reitit ohjautuvat tilaajalähtöisesti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Voit siis tilata matkan valitsemaltasi pysäkiltä pysäkille tai ovelta ovelle. Raahe-kyydin liikennöintialueet näet alapuolella olevasta kartasta.

Raahe-kyydin liikennöintialueet.

Huomioithan, että Vihannin palveluliikenne sekä kutsutaksit juna- ja lentoasemalle eivät ole vielä mukana Raahe-kyydin tilausjärjestelmässä. Ne tilataan omista palvelunumeroistaan, jotka löydät kotisivujemme liikenne-osiosta.

Raahe-kyydin liikennöintiajat 

 • Kutsubussi: ma–pe klo 7–19 sekä la klo 9–15. 
 • Palveluliikenne: ma–pe klo 7.30–15.30. 
 • Arkipyhisin ei ole liikennöintiä.

Näin tilaat Raahe-kyydin

Voit tilata matkan puhelimitse tai mobiilisovelluksen kautta. Sekä palveluliikenteen että kutsubussin matkat tilataan samasta paikasta. Mikäli tarvitset tuettua matkustamista, mainitse kyytiä tilatessasi, että tilaat nimenomaan palveluliikenteen kuljetuksen. 

 • Tilaa kyyti puhelimitse 044 740 4648.
  Raahe-kyydin tilauskeskus palvelee ma–pe klo 8–16 (normaali matkapuhelinmaksu). 
 • Tilaa kyyti Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella.
  Sovelluksella voit tehdä kyytitilauksia ympäri vuorokauden. Lataa maksuton sovellus omasta sovelluskaupastasi. 

Kutsukyydin nouto- ja saapumisaika ilmoitetaan aikaväleinä, jotta matkasi voidaan yhdistää muiden matkustajien kanssa. Varaudu aina aikaisimpaan mahdolliseen noutoaikaan. Voit joutua odottamaan kyytiä korkeintaan 15 minuuttia arvioitua aikaa enemmän. Mikäli matkatarpeesi peruuntuu, muista peruuttaa tilauksesi sovelluksessa tai soittamalla tilauskeskukseen.

Hinnat ja maksaminen

Raahe-kyydin hinta per matka kantakaupungin alueella on 

 • 4 €/aikuinen 
 • 3 €/lapsi (4–11-vuotiaat). 

Voit maksaa matkasi sovelluksella tilausta tehdessäsi tai kyytiin noustessasi käteisellä, kortilla tai mobiililipulla.

Lisätietoja

Raahe-kyyti aloittaa maanantaina 10.6.2024.

Jaa sosiaalisessa mediassa