Pikkulahti-suunnitelma on raahelaisten käsialaa

Pikkulahden suunnittelu käynnistyi kehittämislautakunnan päätöksellä joulukuussa 2017. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti raahelaisille järjestettiin kaksi työpajaa 26.5.2018 ja 11.5.2019. Kolmas tilaisuus järjestetään ensi viikon lauantaina 22.2.2020. Työpajoissa ja kyselyissä saadun palautteen perusteella suunnitelmaa on muokattu eteenpäin tähän nykyiseen ehdotukseen, joten voi sanoa, että kyseessä on ensimmäinen Raahessa koskaan yhdessä suunniteltu kaupunkikehittämishanke. Pikkulahden suunnitteluprosessi osoittaa selkeästi, kuinka pitkäjänteistä ja monivaiheista työtä kaupunkikehittäminen onkaan.

Kuhunkin yleisölle avoimeen työpajavaiheeseen on kutsuttu raahelaisia mukaan paikallislehdessä ja -radiossa, verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa ja ottaen huomioon, että kyseessä on raahelaisille uudenlainen toimintatapa, on mukaan saatu kiitettävästi osallistujia.

Pikkulahden suunnittelussa tähän mennessä jo yli 800 osallistumista

Työpajoissa on ollut osallistujia tähän mennessä 402 henkilöä, mukaan laskettuna opettajiensa kanssa osallistuneet koululaiset. Verkkokyselyihin osallistuneita on tähän mennessä ollut samoin noin 440 vastaajaa.

Pikkulahden kohteet ovat lähtöisin työpajoista ja kyselyistä. Suunnittelutoimiston tehtävänä on ollut sovitella ideoita kartalle suunnitteluympäristön suomien mahdollisuuksien puitteissa. Kaupungin kaavoitus on vienyt kaupunginhallituksen antamaa tehtävää eteenpäin, järjestänyt kuntalaisyhteistyön ja tukenut suunnittelutoimistoa työssään tuottamalla materiaalia kuntalaisten tarpeista ja toiveista. Nuorison ja lasten mukaan ottaminen alueen suunnitteluun on ollut oleellinen osa suunnitelman tekoa. Pikkulahtea halutaan rakentaa nimenomaan tulevien raahelaisten tarpeisiin ja siksi kaikki suunnitelmassa mukana olevat kohteet ovat lähtöisin kuntalaisten ideoista.

Kiitokset kaikille suunnitteluun osallistuneille!

Yleisötilaisuus kaavaehdotuksesta 22.2. klo 13 alkaen

Kaikille avoin yleisötilaisuus Pikkulahden alueen kaavaehdotuksesta järjestetään la 22. helmikuuta 2020 klo 13–16 Brain Centerissä (os. Rantakatu 5). Ohjelmassa mm. Pikkulahti-suunnitelman esittely sekä nuorten, koululaisten ja päättäjien paneelikeskustelu. Mahdollisuus tutustua myös virtuaalimalliin. Kahvitarjoilu, tervetuloa!

Osallistamisen eri vaiheista koottuun kuvamateriaaliin voi tutustua Pikkulahti.fi-projektisivulla.

Mielipiteiden kirjaamista post-it-lapuille, lähikuva pöytätasosta.
Pikkulahden alueen ensimmäinen suunnittelutyöpaja toteutettiin 26.5.2018. Kuva: Raahen kaupungin arkisto.

Jaa sosiaalisessa mediassa