Raahe-opiston kevätlukukausi käynnistyy 8.1.2024

Maanantaina 8.1.2024 käynnistyy Raahe-opiston kevätlukukausi. Huhtikuun loppuun asti kestävä lukukausi tarjoaa opintoja tuhansille raahelaisille erilaisissa aineissa. Uusia kursseja järjestetään niin Raahessa, Vihannissa kuin Pyhäjoellakin. Kursseille voi ilmoittautua netissä osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/raahe tai puh. 040 135 6779, 040 135 6780

 

Raahessa käynnistyy loppiaisen jälkeen muun muassa Metsätalouden alkeiskurssi, jossa opitaan lisää metsätalouden toimintaympäristöstä, kuten metsänhoidollisista toimenpiteistä, puukaupasta ja verotuksesta.

Kuvataiteen kursseista uusina tarjonnassamme ovat Taidepakki B – luova prosessi ja Kevään avoin ateljee. Perhekeramiikan kevätkurssi käynnistyy 9.1. ja hopeakoruja pääsee tekemään kahdella lyhytkurssilla: 12.–13.1. ja 2.–3.2.  

Lasitöitä pääsee tekemään myös useammalla kurssilla: Lasipaja 2 käynnistyy 9.1., Värikkäät mosaiikkipallot -kurssi järjestetään 2.–16.4. ja Kuvioi lasia hiekkapuhaltaen 5.–6.4. Tarjolla ovat myös Kierrätysposliinista koruja -kurssi 10.2. ja Veistos tekstiilikovetustekniikalla 12.–20.4., joka onkin opiston tarjonnassa upouusi kurssi. Siellä opit tekemään näyttäviä tekstiiliveistoksia, ruukkuja tai valaisimia sisustukseen.  

Tallukkaiden valmistamista on mahdollista oppia 19.–27.1. kestävällä lyhytkurssilla ja tuftausta maaliskuussa 22.–23.3. Miten olisi lattiatyyny tai säkkituoli ommellen? Sen oppii niin ikään lyhytkurssilla 16.–17.2. Kädentaitojen kursseista ovat lisäksi tarjolla helmikuussa Ihanat tuohityöt ja huhtikuussa Pronssivalukurssi sekä Kivenhionnan kurssi.  

Opiston uusissa kursseissa löytyy valinnanvaraa myös tanssissa ja joogassa: Itämaisen tanssi alkeis- ja jatkokurssit järjestetään 14.1.–4.2. Bailatinoa pääsee tanssimaan Lattarilauantaina 17.2. Jooga-kursseissa uusina ovat tarjolla Uusia asanoita sekä Joogan perusteita iltajoogassa maalis-huhtikuussa.  

Vihannissa uusina kursseina ovat maaliskuussa Kukkapalloja ja posliinikoruja ja huhti-toukokuussa Alpuan teatteri, Tilkkutyöpaja 12.–20.4., sekä Hopeakorukurssi 12.–13.4.  

Pyhäjoella järjestetään uusina kursseina Hopeakorukurssi 15.–16.3., Kukkapalloja ja posliinikoruja 23.–24.3. ja Kivenhiontaa 5.–6.4. Lisäksi tammikuussa käynnistyy keväälle siirtynyt Tukiviittomia ja viittomakielen alkeita.  

Opiston ja Raahen seudun psykoterapeuttien yhteinen luentosarja Mielen hyvinvoinnin taidot jatkuu kevätkaudella kahdella luennolla: 25.1. Katja Pietarila luennoi otsikolla Psykologinen joustavuus hyvinvoinnin tukena ja 22.2. Hannele Palokangas perehtyy tunnetaitoihin. Luennot ovat ilmaisia, kestoltaan 1,5 tuntia ja ne järjestetään Tapahtumatalo Raahessa.  

Tulevalle kesälle tulee lisäksi lasten suositut kesäleirit. Myös niille ilmoittautuminen alkaa 27.11. Tarjontaa on tuttuun tapaan taiteiluun, teatteriin ja bändisoittoon eri puolilla opiston toimialuetta.  

Osaan koko vuoden kursseista on vielä tilaa, vapaita paikkoja voi tiedustella Raahe-opistolta. Kursseihin pääsee tutustumaan, ja niille ilmoittautumaan osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/raahe 

Kuvassa kurssilaisten tekemiä Tallukka jalkineita.
Kuvassa kurssilaisten tekemiä Tallukka jalkineita.

Jaa sosiaalisessa mediassa