Raahe-opiston lukuvuosi 2024-2025

Raahe-opistolla on jälleen valmisteltu tulevan lukuvuoden opinto-opas. Fyysinen lehtinen jaetaan toiminta-alueen jokaiseen kotiin keskiviikkona 7.8.2024, minkä lisäksi sitä tulee saataville opiston toimistolle Tapahtumatalo Raaheen sekä alueen kirjastoihin. 


Etukäteen kursseihin pääsee tutustumaan ennen elokuuta netissä osoitteessa:
Raahe-opisto_opinto-ohjelma_2024-2025 (Issuu,kännykkäystävällinen)
Raahe_opiston opinto_ohjelma 2024_2025 (adobe.com)

Käytännöissä on tänä vuonna kaksi muutosta. Ensimmäiseksi: Kaikkien kurssien - niin syksyn kuin keväänkin - ilmoittautuminen alkaa maanantaina 19.8.2024 klo 8.30. Toisekseen löydät tarjonnassa olevat lyhytkurssit oppaasta aikajärjestyksessä. Tällä opistolaiset haluavat kannustaa kuntalaisia kokeilemaan uusia juttuja sellaisina ajankohtina, kun aikataulussa on tilaa.

Oppaassa on tarjolla jälleen yli 200 erilaista kurssia monialaisesti liikunnasta kädentaitoihin ja taiteista ruuanlaittoon. Osa kursseista kestää läpi lukuvuoden ja osa on kestoltaan hyvinkin lyhyitä. Lukuvuoden luentosarjamme jatkaa viime vuoden suosittua teemaa hyvinvoinnin taidoista. Kuutena torstaina Fregatti-salissa ja Teamsissa kuullaan Raahen alueen psykoterapeutit ry:n luentoja mm. eläkkeelle siirtyvän mielenterveyden tukemisesta, työuupumuksesta toipumisesta sekä leikistä ja luovuudesta lapsen ja nuoren voimavarana.

Uusia kursseja on jälleen tarjolla useita. Kansalaisen digitaidot -kurssilla opetellaan digimaailman perusteita selkeällä ja käytännönläheisellä tavalla. Aikuisille kokeillaan bändikurssia eli kaikki bändissä soittamisesta haaveilevat voivat suunnata kulkunsa oman instrumenttinsa kanssa kurssille. Rajojen asettamista ja perfektionismista eroon pääsyä voi opetella psykologian lyhytkursseilla.

Suomen kieltä on mahdollista opiskella kulttuurin ja taiteen keinoin Raahen lukion kanssa yhteistyössä järjestettävällä kurssilla. Uutuutena on tarjolla myös Iloinen askartelukurssi aikuisille. Kaikki kukkien väriopista, sommittelusta ja muotokielestä kiinnostuneet voivat osallistua kerran kuussa järjestettävälle kukkiensidontakurssille, jossa huomioidaan myös erilaiset juhlasesongit.

Kädentaitojen erikoistekniikoista löytyy tänä vuonna kurssi, jolla valmistetaan supikkaat / paulakengät. Liikuntakursseista uusina tarjolla ovat kahvakuula verkkokurssina, vesi-asahi, Fascia Method sekä Vinyasa Flow -jooga. Kotitaloudessa on tarjolla usein toivottu Maukasta kotiruokaa -kurssi, joka järjestetään läpi lukuvuoden kerran kuussa.

Lyhytkursseilla on myös monipuolisesti uusia kokeiluja tanssista, venäjän aakkosista, ruuanlaitosta sekä useita kädentaitoihin ja taiteisiin liittyviä erikoisuuksia.

Kursseja on jälleen tarjolla Raahen lisäksi Vihannissa, eri kylillä sekä Pyhäjoella, minne mm. saatiin järjestettyä uutuutena keramiikan lyhytkursseja. Vihannissa uutena kurssina puolestaan kokeillaan BodyPumpia sekä kuntotanssia ja kehonhuoltoa.

Opintopolkupalveluun siirtyviä opintopistekursseja on tarjolla kielistä, kädentaidoissa ja kuvataiteissa. Oppaassa tunnistat kurssit noppalogosta sekä kurssiotsikossa olevasta opintopistemäärästä. Opintopistekurssille voi osallistua myös normaalisti eikä pisteiden suorittaminen ole pakollista.

Lapsille ja nuorille on jälleen tarjolla Kuvataidekoulu Purjeen sekä Käsityökoulu Solmun opintoja. Lapsiperheiden kesäaikatauluja helpotetaan monipuolisella kesäleiritarjonnalla.

Valtionosuusleikkaukset ja yleinen kustannusten nousu vaikuttavat kurssimaksuihin, mutta korotukset pidetään edelleen maltillisina. Tuntihinta vaihtelee kurssista riippuen n. 1-2 euron välillä.


Hyvinvoinnin taidot -luennot
26.9. Vie mennessäsi, tuo tullessasi - rehkimisen lyhyt historia / Mari-Kaarina Hiltunen
7.11. Eläkkeelle siirtyvän mielenterveyden tukeminen / Hannele Palokangas
28.11. Itsemyötätunto ja hyvinvointi / Katja Pietarila
30.1. Trauman jäljet / Henna Maarala
27.2. Työuupumuksesta hyvinvointiin / Tuija Mankinen
27.3. Leikki ja luovuus lapsen ja nuoren voimavarana / Johanna Joki

Paikka Fregatti-sali, Tapahtumatalo Raahe, Kirkkokatu 28 (2. krs) sekä TEAMS
Luennot torstaisin klo 18-19.30


Lisätietoja:
Raahe-opiston toimisto
Kirkkokatu 28 2 krs. 92100 Raahe
puh. 040 135 6780
raaheopisto [at] raahe.fi

Toimisto suljettu heinäkuun ajan!

Raahe-opiston Ilta-ateljee kurssilaisen Pekka Kärenahon värikäs maalaus.
Raahe-opiston Ilta-ateljee kurssilaisen Pekka Kärenahon maalaus.

Jaa sosiaalisessa mediassa