Raahe-opiston tulevan lukuvuoden luentosarja käsittelee mielen hyvinvoinnin taitoja

Tulevan lukuvuoden aikaan Raahe-opisto järjestää viisi mielen hyvinvointiin keskittyvää luentoa yhteistyössä raahelaisten psykoterapeuttien kanssa. Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. 

Torstaina 21.9. Mari-Kaarina Hiltunen keskittyy luennossaan aiheeseen Unta ja lepoa. Luennolla tutustutaan unen ja nukkumisen ilmiöihin eri ikävaiheissa sekä taitoihin, joita uni ja lepo tarvitsevat.

Lokakuun 19. päivä Henna Maarala luennoi otsikolla Kehon ja mielen yhteys – löydä, ihmettele ja säätele. Maarala syventyy siihen, miten voimme oppia kuuntelemaan kehon viisautta ja löytämään erilaisia keinoja vireystilojen ja tunteiden säätelyyn.

Kuluvan syksyn viimeinen luento järjestetään torstaina 23.11. Tuija Mankinen luennoi aiheesta Tietoinen läsnäolo, hyväksyvä havainnointi ja itsemyötätunto. Luennolla tavoitellaan arjen hyvinvointia.

Kevätkauden ensimmäinen luento järjestetään tammikuun 25. päivä, kun Katja Pietarila luennoi aiheesta Psykologinen joustavuus hyvinvoinnin tukena. Kyse on tasapainoisesta ja joustavasta mielestä sekä taidosta kohdata hankalia ajatuksia ja tunteita. Niihin liittyen taitojen harjoitteleminen auttaa kohtaamaan arjen vastoinkäymisiä ja edistää näin hyvinvointia.

Helmikuun 22. päivä järjestetään luentosarjan viimeinen luento ja sen pitää Hannele Palokangas otsikolla Tunnetaidot. Luennolla kuullaan lisää tunteiden tunnistamisesta, hyväksymisestä, käsittelystä ja niiden mukaan toimisesta. Tunteiden käsittelyn oppiminen auttaa meitä parantamaan ihmissuhteitamme, löytämään omia arvojamme ja toimimaan arvojemme mukaisesti.  

Mielen hyvinvoinnin taidot -luennot
21.9. klo 18 Mari-Kaarina Hiltunen: Unta ja lepoa
19.10. klo 18 Henna Maarala: Kehon ja mielen yhteys – löydä, ihmettele ja säätele
23.11. klo 18 Tuija Mankinen: Tietoinen läsnäolo
25.1. klo 18 Katja Pietarila: Psykologinen joustavuus hyvinvoinnin tukena
22.2. klo 18 Hannele Palokangas: Tunnetaidot
Luennot järjestetään Tapahtumatalo Raahen Fregatti-salissa. Kesto 1,5 tuntia. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Piritta Rossi

Raahe-opiston rehtori, kulttuuripalvelupäällikkö

+358 44 439 3330 • piritta.rossi [at] raahe.fi 

Kuvassa Mielen hyvinvoinnin taidot -luentoaiheet kirjoitettuna.
Mielen hyvinvoinnin taidot -luennot

Jaa sosiaalisessa mediassa