Wanhan Raahen Joulukalenteri tarjoaa jännitystä joulun odotukseen historiallisessa miljöössä

Wanhan Raahen Joulukalenteri tarjoaa joulun odotukseen puukaupungin historiallista loistoa. Wanhan Raahen Joulukalenterista on muodostunut vuosittainen perinne, joka järjestetään tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Joulukalenteri-ikkunat antavat tilaisuuden laskea päiviä lähestyvään jouluun ja virittäytyä joulutunnelmaan.

Ensimmäinen kalenteri-ikkuna avautuu sunnuntaina 1.12. Ikkunat julkistetaan yleisölle ihailtaviksi yksi kerrallaan. Viimeinen ikkuna aukeaa jouluaattoaamuna. Joulukalenteri-ikkunat ovat esillä loppiaiseen saakka.

Kalenteriluukkujen koristelijat paikallisia toimijoita ja alueen asukkaita

Wanhan Raahen Joulukalenteriin osallistuneet talot ovat historiallisen arvokkaita ja osallistujat ovat yksityishenkilöitä tai alueella toimivia yhdistyksiä ja yrityksiä. He ovat saaneet itse suunnitella ikkunaansa jouluisen ulkoasun omien toiveidensa mukaan. Jokainen kalenteri-ikkuna tarjoaa historiaa rakennuksesta ja sen toiminnasta vuosien takaa. Mielenkiintoisia, ihailtavia ja ehkä jopa yllättäviäkin kertomuksia on siis varmasti luvassa. Tekstit ovat apteekkimuseon luukkua lukuunottamatta Kirsti Vähäkankaan käsialaa.

Talojen kiehtovat tarinat ovat luettavissa myös Raahen Seutu ja Raahelainen -lehdistä sekä kokonaisuudessaan Visit Raahen verkkosivuilta. Kuvat ikkunoista päivitetään Visit Raahen Facebookiin ja Instagramiin.

Tunnelmallisen kävelyreitin opastaa perinteinen kartta ja Glopas-sovellus

Wanhan Raahen Joulukalenteriin osallistuneet talot löydät kartastamme. Joulukalenterikierrokselle voit ottaa oppaaksi myös ilmaisen digitaalisen Glopas-sovelluksen, josta voit kuunnella ikkunoiden tarinat. Tulostekarttoja on saatavilla matkailuinfosta, Tapahtumatalo Raahesta, Raahen pääkirjastosta sekä Pakkahuoneen ja Kruununmakasiinin museoista.

Glopas-sovellus on saatavilla Android ja IOS -laitteisiin järjestelmien omista sovelluskaupoista. Mikä hienointa, sovellus käynnistyy automaattisesti, kun lähestyt kohdetta. Voit siis rauhassa keskittyä ihastelemaan lumipeitteen valaisemaa tietä, hämärän pimeitä ja tunnelmallisia katuja ja aistia Wanhan Raahen lumo oudosti houkuttelevalla twistillä samalla opastusta kuunnellen.

Jouluinen elämys henkii Wanhassa Raahessa

Anna mielesi ja kehosi levätä kuuraisella ja kiireettömällä kävelyretkellä ennen tulevaa vilskeistä joulujuhlaa. Tule kokemaan ja tuntemaan joulun jännitys, lämpö ja elämys historiallisen kiehtovaan ja kuvankauniiseen Wanhaan Raaheen.

Lisätietoja

Raahen kaupunki
Hanketoiminta ja kehittäminen
hanketoiminta [at] raahe.fi
puh. 040 130 3888

Lataa joulukalenterin karttaesite (pdf, visitraahe.fi)
Wanhan Raahen Joulukalenteri Visit Raahen kotisivuilla

Jouluinen asetelma, taustalla revontulimaalaus ja etualalla lumikattoinen mökki sekä lumihiutaleita.
Joulukalenteriluukku vuodelta 2016. Kuva: Raahen kaupunki / Hanketoiminta ja kehittäminen.

Jaa sosiaalisessa mediassa