Kotiseutuhuone

Kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelma, joka sisältää korvaamatonta aineistoa kotiseutuharrastajille ja -tutkijoille, säilytetään pääkirjaston toisessa kerroksessa, kotiseutuhuoneessa, jossa on kameravalvonta. Käyttäjiltä edellytetään erityistä huolellisuutta aineiston käsittelyssä ja järjestyksen säilyttämisessä.

Kokoelma sisältää Raahen aluetta käsitteleviä kirjoja, lehtiä, lehtileikkeitä, pienpainatteita, äänite- ja videotallenteita, raahelaisten kirjailijoiden ja kynäilijöiden tuotantoa, raahelaisia äänite- ja videotallenteita, valokuvia, paikallislehtien vuosikertoja sidottuina ja mikrofilmeinä sekä Raahen alueen kirkonkirjoja mikrofilmeinä. Aineistoa ei lainata.

Mikrofilmit ja tulosteet

Kotiseutuhuoneessa on lukulaite mikrofilmeille ja -korteille sekä skannausmahdollisuus laitteelta tai erilliseltä skannerilta mikrotietokoneelle, jolta on tulostusmahdollisuus tietopalvelun verkkotulostimelle. Paperitulosteen hinta on 0,40 € / sivu. Laitteen käyttövarauksen voi tehdä osoitteessa varaamo.raahe.fi, soittamalla puh. 040 135 6799 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjasto [at] raahe.fi.

 

Päivämäärä

Mikrofilminlukulaite, tietokone ja skanneri.
Kotiseutuhuone. Kuva: Raahen kirjasto.
Pääkirjasto
Rantakatu 45
92100 Raahe
puh. 040 135 6799
kirjasto [at] raahe.fi

Varaamo-varauspalvelu