Leikkipuistot ja liikennepuisto

Raahessa on noin 40 kaupungin ylläpitämää leikkipuistoa, joista neljä sijaitsee Vihannissa. Raahen leikkipuistot ovat turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Leikkipuistoista löytyy välineitä eri-ikäisille lapsille. Laitteita ovat mm. keinut, liukumäet, kiipeilytelineet ja parkour-välineet. Leikkivälineiden lisäksi leikkipuistoissa saattaa olla liikuntavälineitä, nurmialueita ja maamäkiä. Varustelutaso vaihtelee leikkipuistojen iän, koon ja sijainnin mukaan. Talvisin leikkipuistoja voi käyttää ulkoiluun, mäenlaskuun ja lumileikkeihin. Leikkipuistoissa ei ole talvikunnossapitoa.

Raahen kaupungin keskustan läheisyydessä sijaitseva liikennepuisto on tarkoitettu alle 12-vuotiaille liikennekäyttäytymisen opetteluun. Liikennepuistossa on 20 erikokoista polkuautoa, leikkialue ja pienimuotoista kioskitoimintaa. Liikennepuisto on avoinna ainoastaan kesäisin.

Raahen kaupungin ympäristö- ja liikunta-alueet -yksikkö vastaa leikkipuistojen ja liikennepuiston kunnosta ja välineiden toimivuudesta. Kaupungin työntekijät tarkistavat puistojen turvallisuuden useita kertoja vuodessa.

Toimi näin

Katso leikkipuistojen sijainnit Raahen kaupungin verkkosivuston kartasta. Jos havaitset leikkipuistossa tai sen välineissä huomautettavaa, tee vikailmoitus puhelimitse, sähköpostitse tai kaupungin verkkolomakkeen kautta. Voit antaa myös palautetta leikkipuistoista samoilla keinoilla. Hätätapauksessa löydät puiston pelastusosoitteen leikkipuiston tiedotetaulusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Leikkipuistot ovat vapaasti jokaisen käytettävissä. Liikennepuisto on tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille. Alle 8-vuotiaat lapset voivat käyttää liikennepuistoa vain vanhempien seurassa.

Maksullisuustieto

Leikkikenttien käyttö on maksutonta. Liikennepuiston käytöstä peritään 2 €/lapsi.

Toimipisteet

Toimipiste

Ulkofantintie 20
92100 RAAHE

Lapsia kesäisellä leikkikentällä.
Raahen Merimuseonpuistossa voi purjehtia pienellä laivalla. Kuva: Tiina Lämsä, Raahen seutukunnan kuvapankki.