Osallistu alueemme vetovoiman kehittämiseen!

Raahe, Kalajoki, Pyhäjoki, Siikajoki, Alavieska, Merijärvi ja Oulainen muodostavat tärkeän työssäkäyntialueen Hanhikivi 1 -voimalan ympärille. Ydinvoimalan rakentaminen tuo alueelle parhaimmillaan töihin 5500 henkilöä, joista moni tulee puolisoineen ja perheineen. Haluamme tarjota heille kiinnostavien työpaikkojen lisäksi avaimet mielekkääseen elämään niin asumisen, päivähoidon, koulujen kuin harrastustenkin osalta. Toivomme, että moni tulee myös jäädäkseen.

Talviasetelmat toreilla

Syksy on ollut pitkä ja lämmin, joten kesäkukat ovat saaneet kukkia harvinaisen pitkään ilonamme. Nyt pakkasen puraistua niiden anti on lopussa, joten poistamme kukkalaatikot katukuvasta perjantaina. Pekkatorille, Härkätorille ja Myhrberginpuistoon on vaihdettu kesäkukat talviasetelmiksi. Heinät ja hopeakäpälät istutuksissa ovat saaneet jäädä koristamaan myös talvea.  Niistä on läpi vuoden iloa.

Lähidemokratiahallituksen kohdeavustukset

Kertaluontoisiin kehittämiskohteisiin kylä-, asukas-, kotiseutu- ja järjestötoimintaan Raahessa tulee hakea 31.10. mennessä.

Avustuksia tulee hakea ensisijaisesti sähköisesti kaupungin internet-sivuilla ”verkkoasiointi” valikossa olevan asiointikanavan kautta.

Ellei sähköinen haku ole mahdollista tulee paperilomakkeelle tehdyt hakemukset liitteineen toimittaa määräpäivään mennessä kaupungin kirjaamoon os. Rantakatu 50, 92100 Raahe.

Anniina ja Eetu palasivat Raaheen ja löysivät kodin vanhasta kaupungista – ”Meillä kävi tosi hyvä tuuri”

Omassa rauhassa keskellä historiallista miljöötä mutta silti lähellä kaikkea. Anniina ja Eetu ovat tuoreita Wanhan Raahen asukkaita, syntyperäisiä raahelaisia, jotka palasivat monen mutkan kautta takaisin vanhalle kotipaikkakunnalleen ja päätyivät asuttamaan kulttuurihistoriallisesti arvokasta puutaloa Saaristokadulle.

Rantapuiston uudistus alkaa ruusupuiston rakentamisella

Pikkulahden virkistysalueen ensimmäinen rakennusvaihe alkaa Pakkahuoneen museon takana Rantapuistossa. Kaavan mukaan siihen rakennetaan romanttinen ruusupuisto viehättävien puistokäytävien varrelle. Pimeitä vuodenaikoja tulee valaisemaan Wanhan Raahen tyyliset puistovalaisimet. Työt etenevät niin pitkään kuin maa pysyy sulana. Jos talvi pääsee yllättämään, niin töitä jatketaan keväällä.

Lisätietoja: kaupunginpuutarhuri Tita Haapajoki
tita.haapajoki [at] raahe.fi, 044 439 3521