Kordelinin säätiön Raahen rahastosta apurahoja paikalliseen kulttuuriin

Alfred Kordelinin säätiön Raahen rahaston vuoden 2024 kulttuurin ja taiteen apurahat on jaettu. Rahasto jakoi yhteensä 17.000 euroa apurahoja seitsemälle hakijalle.

Apuraha myönnettiin 7 hakijalle seuraavasti:

Korhonen Gabriel ja työryhmä 3.500 €
Kotiseutukiertueen järjestämiseen Raahessa

Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry 5.000 €
Liikkuvan kinon laitteistohankintoihin

Pattijoen kotiseutuyhdistys ry 1.000 €
Amerikan siirtolaisuus Kopsan kylältä -kirjaan

Nuorisotilojen toimintavuorojen haku

Nuorisotilojen toimintavuorojen haku toimintakaudeksi 2024 – 2025 (syys-kevät) ovat haettavana 31.5.2024 mennessä.   
Nuorisopalvelut julistavat käyttövuorot haettavaksi 1.9.- 31.5. väliselle ajalle. 

Vuoroja myönnetään ensisijaisesti lasten ja nuorten harrastustoimintaan, mutta vuoroja voidaan myöntää myös aikuisille suunnattuun toimintaan. Nuorisopalveluiden oma toiminta on etusijalla. Myönnetty vuoro voidaan peruuttaa tai muuttaa, jos tilaa tarvitaan nuorisopalveluiden tai kaupungin omaan toimintaan.     
 

Luovien alojen verkoistoitumistapahtuma ILO 2.0 Raahessa 24.4.

Luovilla aloilla korostuu verkostojen merkitys. Ei ole turhaan sanottua, että vertaistuella on merkitys. Luovuus tarvitsee myös peilausta, ja mikä parasta kun saa keskustella alansa ihmisen kanssa. Verkostoituminen on tärkeää, sillä koskaan ei tiedä millaista yhteistyötä uransa aikana tarvitsee.

ILO 2.0. – innostu-loista-onnistu on luovien alojen verkostoitumistapahtuma, jossa on mukana muun muassa Oulu2026, mainostoimisto, pelialan yritys, galleristi, IMAGE, Raahen seudun kehitys, Raahen Porvari- ja Kauppakoulu ja Koulutuskeskus Brahe.

Työmaa sulkee hetkeksi korttelin Rantakadun pohjoispäässä viikolla 16.

Rantakatu suljetaan muutamiksi tunneiksi Pitkänkarin urheilukentän kohdalta viikolla 16. Syynä on kaadettava kuusirivistö Rantakadun varresta. Kuuset ovat ajan saatossa kasvaneet liian suuriksi paikkaansa. Vilkkaasti liikennöity tie on hankalan kapea tuolla kohdin, joten isojen autojen kohdatessa on koko tien leveys käytössä. Tällöin oksat raapivat autojen kylkiä.  Katuvalot ovat myös alkaneet upota yhä vain levenevien kuusten katveeseen, eivätkä ne valaise enää tehokkaasti tietä.
 

Raahen ja Vihannin välinen reittiliikenne laajenee sunnuntaille 14.4.2024 alkaen

Raahen ja Vihannin välinen reittiliikenne laajenee 14.4.2024 alkaen, kun odotetut sunnuntain bussivuorot alkavat. Reittiä liikennöi Raahen Tilausliikenne.

Muutoksen yhteydessä Raahe–Vihanti-reitin lauantain aikatauluihin tulee pieniä muutoksia ja lippujen hintoja tarkistetaan. Lauantaivuorojen muutokset astuvat voimaan 13.4.2024.

Raahen ja Vihannin välisen reitin aikataulut ja hinnaston löydät kotisivujemme liikenne-osiosta. Samalta sivulta löydät myös tiedot muista liikennöitävistä palvelumuodoista Raahen alueella.