Paikkatietoalustan saavutettavuusseloste

Raahen kaupungin paikkatietoalustan saavutettavuusseloste koskee ArcGIS-järjestelmällä toteutettuja verkkopalveluja. Tällaisia ovat esimerkiksi rakennusrekisterin virheilmoitus ja kompostointi-ilmoitus.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Verkkopalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. 

Ei-saavutettava sisältö

WCAG 1.3.1 Informaatio ja suhteet

Verkkolomakkeista puuttuu otsikkotaso 2.

WCAG 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti

Verkkolomakkeiden valintaruutujen värien kontrastisuhde jää liian vähäiseksi. Verkkolomakkeen tekijän ei ole mahdollista vaikuttaa asiaan. 

WCAG 2.4.1 Ohita lohkot

Verkkopalveluissa tarjotaan ohitusmahdollisuus pääsisältöön, mutta ei karttaelementtien ohittamiseen. Tämä ei estä palvelun käyttöä, mutta hidastaa ei-saavutettavan karttaelementin ohittamista.

Kartat eivät kuulu lainsäädännön piiriin

Rakennusrekisterin tarkastuspalvelu pohjautuu karttaelementtiin, minkä kautta voi tarkistaa kiinteistötietoja. Myös kompostointi-ilmoituspalvelu sisältää kiinteistötunnuksen tarkistamiseen tarkoitetun kartan. Kyseisiä karttoja ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön. Tällaiset elementit eivät kuulu digipalvelulain piiriin.

Karttaelementeille on tarjolla vaihtoehtoinen tarkastusmahdollisuus. Voit pyytää kiinteistöäsi koskevia tietoja sähköpostitse tai puhelimitse. Voit myös asioida paikan päällä Teknisen keskuksen Kartta- ja paikkatietopalveluissa, Rantakatu 8 E (ovi 7), 92100 Raahe.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme?

Kerro saavutettavuuspuutteet meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa palautetta Raahen kaupungin Saavutettavuuspalaute-verkkolomakkeella. Valitse lomakkeelta, että palautteesi koskee Raahen sähköisiä asiointipalveluja ja kirjoita palvelun tai verkkolomakkeen nimi verkkolomakkeen kirjoituskenttään. Vaihtoehtoisesti voit antaa saavutettavuuspalautetta myös sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo [at] raahe.fi

Vastaamme palautteeseen neljäntoista (14) päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot ovat:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto/Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
puh. 0295 016 000 (vaihde), saavutettavuus [at] avi.fi 
https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/  

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 23.4.2024. Olemme arvioineet verkkopalvelun saavutettavuuden itse. Manuaalisen arvioinnin lisäksi olemme hyödyntäneet testauksessa saavutettavuusvalidaattoria ja ruudunlukijaa.

Saavutettavuusselostetta on päivitetty 3.5.2024. Palvelusta korjattiin alaotsikoiden ja painikkeiden värikontrastit (WCAG 1.4.3).