Meren rannalla

Kun on syntynyt rannikkokaupungissa, niin merestä ei voi olla koskaan liian kaukana. Raahessa taas meri on niin lähellä kuin se vain voi olla. Jos se olisi lähempänä, niin kulkisimme veneillä kanaaleja pitkin kuin Venetsiassa konsanaan.

Veneilijöitä tunnelmallisessa auringonlaskussa Pikkulahdella.

Jos asut keskustassa, meri on heti tuossa vieressä. Parhaassa tapauksessa laineiden liplattelua näkee suoraan olohuoneen ikkunasta.

Autottomana sitä arvostaa, että asiat on helposti saavutettavissa kävellen tai pyöräillen.

Itselle meri on joskus hetki työpäivän keskellä. Minuutin kävely ja istahtaminen puiston penkille. Merta voisin katsella vaikka kuinka kauan.

Meri on kuin elämä. Joskus tyynen rauhallinen, joskus voimakkaasti räiskyvä. Juuri sitä rauhaa ja voimaa haen meren rannalta.

Kuvaa merestä tyypillisestä istumispaikasta ei minulla ole. Kuvaaminen pilaisi hetkeni. Elämän hienoista hetkistä voi joskus nauttia ihan vain itse. 

Kuva on Pikkulahdelta, joka ansaitsee vielä oman tarinansa myöhemmin.

–Roippa

Kirjoittaja on tullista tullut, joka kokee olevansa paljasjalkainen raahelainen ainakin suihkussa. Elää tällä hetkellä elämäänsä ICT-opettajana, urheilusta paikallislehteen kirjoittamalla sekä valmentamalla jalkapallo- ja futsaljunioreita. Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2020 osana silloista asukasmarkkinointikampanjaa.

Päivämäärä