Mielenrauhaa keskellä kaupunkia

Olet ehkä joskus ollut metsän keskellä kaukana kaupungin hälystä. Talvisessa metsässä lumi toimii vielä suurempana eristeenä ja silloin voisi sanoa äänimaisemaa täysin äänettömäksi.

Talvinen tie, jota valaisevat katuvalot.

Olen itse paljon tekemisissä ihmisten kanssa ja vastapainoksi on mahtavaa olla välillä hiljaisuudessa. Raahessa hiljaisuutta ei tarvitse etsiä metsän keskeltä.

Asumme vajaan kilometrin päässä keskustasta. Muutaman sadan metrin päässä kulkee kohtalaisen vilkas tie kohti SSAB:n tehdasta. Itse asiassa asumme kahden kohtalaisen vilkkaan tehtaalle kulkevan tien välissä.

Pysähdyin uudenvuodenpäivänä kuistilla kuuntelemaan. Tunnelma oli oikeastaan epätodellinen. Täydellinen hiljaisuus. Välillä lähikaupan ilmastointilaite piti ääntä, mutta muuten olo oli kuin keskellä metsää.

Päivälläkin ja vasta sataneella lumella oli toki merkitystä, mutta silti täysi hiljaisuus oli mahtavaa. Käytännössä lähes kivenheiton päässä kaikista kaupungin palveluista.

–Roippa

Kirjoittaja on tullista tullut, joka kokee olevansa paljasjalkainen raahelainen ainakin suihkussa. Elää tällä hetkellä elämäänsä ICT-opettajana, urheilusta paikallislehteen kirjoittamalla sekä valmentamalla jalkapallo- ja futsaljunioreita. Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2020 osana silloista asukasmarkkinointikampanjaa.

Päivämäärä