Saavutettavuusseloste

Raahen kaupungin verkkosivuston toteutuksessa on pyritty Web Content Accessibility (WCAG) 2.1 -saavutettavuuskriteereiden A ja AA-tasoihin. Sivuston testauksessa on ollut mukana eri tavoin toimimisesteisiä henkilöitä. Testauksessa havaitut saavutettavuuspuutteet korjataan syksyn 2019 aikana.

Verkkosivusto sisältää ennen 23.9.2018 julkaistuja toimisto-ohjelmien tiedostomuotoja, jotka eivät ole saavutettavia. Tällaisia ovat erityisesti erilaiset tulostettavat tiedostot tai verkossa täytettävät lomakkeet (doc, pdf). Mikään kaupungin vanhalla, graafisella pohjalla oleva liitetiedosto ei ole saavutettava. Hallinnollisiin prosesseihin liittyvät, vanhat liitetiedostot ja lomakkeet tehdään saavutettaviksi 23.9.2020 mennessä. Sitä ennen voit pyytää tarvitsemiasi tiedostoja toisessa muodossa saavutettavuuspalautteen kautta.

Saavutettavuuspalaute

Otamme mielellämme vastaan palautetta, kysymyksiä ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuuden parantamiseksi. Vastaamme saavutettavuuspalautteeseen kahden viikon sisällä. Palautteen voit antaa verkkolomakkeella (valitse lomakkeella aiheeksi saavutettavuus), sähköpostitse kirjaamo [at] raahe.fi tai puhelimella 08 439 3111 (vaihde).

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Jos emme ole tehneet saavutettavuuden edellyttämiä muutoksia Raahen kaupungin verkkosivustoon, voit tehdä sivustostamme saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuuden valvontaviranomaisena toimii Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -verkkosivustolta löydät ohjeet ja osoitteet jatkotoimenpiteisiin.