Katupölykausi on alkanut

Parin viime viikon aikana on Keskustan ilmanlaadun mittausasemalla havaittu hengitettävien hiukkasten pitoisuuden nousua, mikä osoittaa, että katupölykausi on alkanut. Hengitettävien hiukkasten vuorokausipitoisuuden raja-arvon ylityksiä ei kuitenkaan ole Keskustan asemalla vielä tälle vuodelle tapahtunut. Hetkittäin ilmanlaatu on kuitenkin käynyt huonona, mitä pidetään rajana, jolloin herkille ihmisille voi tulla mahdollisia terveysvaikutuksia. Hiukkasten aiheuttamille terveyshaitoille ovat erityisen herkkiä lapset, vanhukset sekä astmaa ja sydäntauteja sairastavat.

Sääolosuhteet vaikuttavat voimakkaasti katupölytilanteeseen. Viime päivinä vallinnut kuiva pakkassää ja sulat tiet ovat aiheuttaneet sen, että talven aikana liukkauden vähentämiseksi kaduille sekä jalkakäytäville levitetty hiekoitushiekka on noussut kaduilta ilmaan liikenteen ja tuulen vaikutuksesta. Katupölykausi tulee jatkumaan siihen saakka, kunnes kadut on saatu puhdistettua. Kaupunki aloittaa katujen puhdistamiset heti, kun yöpakkaset ovat loppuneet.

Eri kaupunkien ilmanlaatua voi tarkkailla reaaliaikaisesti Ilmatieteenlaitoksen Ilmanlaatu Suomessa -sivuilta: http://ilmatieteenlaitos.fi/ilmanlaatu
 

Kadun puhdistusta lakaisuautolla.
Kuva: Aino Alatalo

Jaa sosiaalisessa mediassa