Kummatin leikkipuisto on avattu uusittuna

Kummatin leikkipuiston peruskorjaus on valmistunut, ja puisto on avattu leikkijöille. Puiston teemana on liikkumisen ilo. Puisto sijaitsee Kummatin keskuspuistossa osoitteessa Aisakuja 10. Se on laajan ja vehmaan puistoalueen laidalla, pyörätien varrella. Puistossa on taaperoille hiekkalaatikko, jousiapila, taaperokeinut sekä laivan mallinen, kiipeiltävä liukumäki. Tasapainorata ja kaksi karusellia sopivat monen ikäisille. Maatrampoliinista on iloa taaperoista vanhempiin asti. Isommille leikkijöille on keinujen lisäksi kaksi haasteellisempaa kiipeily- ja tasapainorataa. Kaiken kruununa on tuplana rakennettu vaijeriliukurata, jossa voi kaverin kanssa ottaa kilpaa vauhteja. Vaijeriliukujen istuimet kulkevat keveimmin mukana korotetulle lähtöalustalle vetämällä kevyesti köydestä alaspäin.

Puistossa on penkkejä ja pöytä eväs- ja taukopaikaksi. Myös roskis löytyy, jotta puisto pysyisi mahdollisimman siistinä.

Puiston korjauksen yhteydessä yhdistimme kaksi maamäkeä yhdeksi isoksi ja pitemmät liukumiset antavaksi pulkkamäeksi. Tämä tuo puistolle talvista toimintaa latujen ohella. Paikalla vuosia tyhjänä nököttänyt vaihtuvan spraymaalauksen saaneen suihkulähteen viemme lähiaikoina pois miettien sille hyötykäyttöä jossain muualla. Mullatut alueet vielä kylvetään heinän siemenellä, mutta se ei häiritse leikkipuiston käyttöönottoa. 

Toivotamme iloa leikkeihin kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Myöhemmin syksyllä vielä parannamme puiston vierellä menevän puistopolun valaistusta vaihtamalla lamput ledeiksi.

 Lisätietoja kaupunginpuutarhuri Tita Haapajoki
+358 44 439 3521
tita.haapajoki [at] raahe.fi

Kummatin leikkipuiston välineitä.
Kummatin leikkipuistossa on uusia leikkivälineitä. Kuva Tita Haapajoki.

Jaa sosiaalisessa mediassa