Kutsu Taskun saaren luontopolun avajaisiin 27.5.2023

Rannikko-LIFE-hankkeen, Metsähallituksen ja Raahen kaupungin yhteistyönä järjestetään Taskun luontopolun avajaiset. Lähde kokemaan upea meriluontokohde luonnonsuojelun asiantuntijoiden opastuksella. Metsähallituksen edustajat esittelevät Taskun saaren luontoa ja kasvillisuutta. Taskunmajalla on tarjottavana retkievästä.

Venekuljetukset Taskuun ovat maksuttomia, mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen 24.5.2023 mennessä sähköpostitse jouni [at] meriraahe.fi tai puhelimitse 050 434 6340. Venekyyteihin mahtuu 46 ennakkoilmoittautunutta.

Venekuljetukset lähtevät Raahen Rantatorin laiturista (museon laiturista) klo 12.00 ja klo 14.00. Taskun saaressa oleskeluun jää aikaa noin 2 tuntia. Voit tulla saareen myös omalla veneellä. Tapahtuma järjestetään säävarauksella.

Taskun saari Perämerellä Raahen edustalla on arvokas meriluonto- ja kulttuuriperintökohde. Saari on ollut kalastajien kesäajan tukikohtana 1700-luvulta alkaen ja sen historiasta muistuttavat puinen merimerkki eli pooki, vanha kalamaja ja muut rakennusten jäänteet. Saaren niityillä ja kedoilla viihtyy harvinaisia saariston ja perinneympäristöjen lajeja, kuten keltakynsimö. Myös Taskun ja muun Raahen saariston linnusto on rikas.

Rannikko-LIFE-hanke kunnostaa niittyjä, paahdeympäristöjä, lehtoja ja muita tärkeitä rannikoiden ja saaristojen elinympäristöjä Suomen rannikolla Perämereltä Hangon saaristoon sekä Viron pohjoisrannikolla. Tavoitteena on luoda toimiva elinympäristöjen verkosto etenkin rannikolle tyypillisistä avoimista ja puoliavoimista ympäristöistä. Hankkeen luonnonhoitotöihin kuuluu mm. niittoja ja laidunnusta, kulotuksia sekä vieraslajien poistamista.

EU-rahoitteinen Rannikko-LIFE-hanke alkoi vuonna 2018 ja jatkuu vuoteen 2025 saakka. Metsähallituksen Luontopalvelujen vetämässä hankkeessa on useita kumppaneita, mukaan lukien Raahen kaupunki.

Aikuinen ja lapsi kesäisellä Taskun saarella.
Kuva: Raahen kaupunki, Tanja Marjala.

Jaa sosiaalisessa mediassa