Loppukesän hämärä huipentuma lähestyy - Raahen Pimiät tarjoaa tunnelmallisen tapahtumaviikonlopun koko perheelle 30.-31.8.

Raahen Pimiät juhlistaa venetsialaisten hengessä kesän taittumista syksyyn Raahessa perjantaina ja lauantaina 30.-31.8.19. Raahen Pimiät tuo Museonrannan alueelle Raahen suurimman vuosittaisen myyntitapahtuman. Nähtävää ja koettavaa riittää viikonlopun aikana koko perheelle sekä rannassa että keskustassa. Raahen kaupungin hanketoiminta ja kehittäminen yhteistyökumppaineen järjestää tapahtuman nyt viidettä kertaa.

Myynti- ja rompetorit valtaavat Rantatorin ja Rantapuiston

Rantapuiston viheriölle nousee aiempina vuosina suuren suosion saavuttanut Antiikki-, keräily- ja rompetori, jonne odotetaan toistasataa myyjää. Rantatorin katetulle alueelle saapuu puolestaan monipuolisesti torimyyjiä; mukana on ruokamyyjiä, käsityötuotteiden myyjiä sekä yhdistystoiminnan esittelijöitä. Paikalla on tänä vuonna myös Kylien Torin näytteilleasettajia sekä perinnerakentajia.

Varsinainen myyntiaika toreilla on perjantai ja lauantai klo 10-18. Osa näytteilleasettajista on paikalla vielä sunnuntaina klo 10-16.

Siirrettävien saunojen Löylykylä kutsuu lauteille Thompsonin rantaan

Täysin uutena osiona Raahen Pimiöillä nähdään siirrettävien saunojen Löylykylä. Thompsonin rantaan nouseva, liki parisenkymmentä saunaa alueelle kokoava Löylykylä tarjoaa paitsi nähtävää, myös leikkimielistä oheisohjelmaa koko tapahtuma-ajan. Tunnelmaa nostattamassa on myös valtakunnallisesti tunnettu mediapersoona Sauna-Timo eli Timo Kaukonen.

Löylykylä saapuu Pimiöiden tapahtuma-alueelle näyttävästi Saunaparaatina torstai-iltana 29.8. klo 18. Saunaparaati lähtee liikkeelle Raahen jäähallilta ja sen reitti kulkee Pekkatorin läpi Kanavanrantaan ja sieltä Rantakadun ja Merikadun kautta Thompsonin rantaan.

Pimiää kauppaa ja hämärä iltaohjelma Härkätorilla kutsuvat kaupungin ydinkeskustaan perjantai-iltana

Raahen Pimiät näkyy ja kuuluu myös kaupungin keskustassa. Kauppaliikkeet ovat mukana tapahtumassa Pimiää kauppaa -tempauksellaan, ja perjantai-illan iltaohjelma järjestetään Härkätorilla. Mukana on mm. Liekkiryhmä Tulikukan tulishow, trubaduuri VeePee Lehto sekä lapsiperheiden suursuosikki Kiiltomatosuunnistus.

Nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Kiiltomatosuunnistuksen ohella lapsiperheitä ilostuttaa myös iki-ihana Putte-possu, joka on mukana tapahtumassa lauantaina Museonrannan alueella. Myhrbergin puistoon puolestaan nousee Kulttuurikasvatuksen kehittämistyöryhmä TAIKAKUUn ja Raahen opetustoimen yhteistyöllä Häikäisevät hyönteiset -installaatio.

Raahen Matkailuoppaat tarjoavat viikonlopun aikana mielenkiintoiset Kummituksia ja kummajaisia sekä Kurkistus sisätiloihin -kierrokset. Raahen museo puolestaan tarjoaa sekä perjantaina että lauantaina vapaan pääsyn Pakkahuoneen museoon ja Kruununmakasiinimuseoon.

Wanhan Raahen Vuoden talo tai miljöö kruunataan ja syntyjään Pekka-nimiset saavat oman yhdistyksensä

Pimiöillä julistetaan lauantaina myös vuoden Wanhan Raahen Vuoden talo tai miljöö -voittaja sekä esitellään viikonloppuna perustettava uusi Pekka-yhdistys, jonka tarkoituksena on koota yhteen syntyjään Pekka-nimisiä ihmisiä. Pimiöillä laitetaan vireille myös toinen yhdistys, Selskaapi Raahe.

Koko viikonlopun monipuolinen ohjelma aikatauluineen löytyy Raahen Pimiöitten kotisivuilta.

Lisätietoja

Raahen Pimiät -tiimi
Raahen kaupunki | Hanketoiminta ja kehittäminen
puh. 040 130 3889 | 040 130 3888
toimisto [at] raahenpimiat.fi

Tunnelmallinen alkysyksyn hämärä Raahen Museonrannassa. Kynttilä palaa lasiastiassa.
Raahen Pimiät järjestetään jälleen 30.-31.8.19. Kuva: Matti Hämäläinen, Raahen kaupunki / Hanketoiminta ja kehittäminen.

Jaa sosiaalisessa mediassa