Nuorisotyöntekijät jalkautuvat la 1.6.2024 

Raahen kaupungin nuorisopalveluiden nuorisotyöntekijät jalkautuvat ympäri vuoden, muun muassa kaupungille, seutukuntiin ja sivukylille kohtaamaan nuoria. Erityisesti koulujen päättärit ja aloitukset ovat tärkeitä jalkautumisajankohtia. 

Nuorisotyöntekijät jalkautuvat tuttuun tapaan koulujen päättäreinä lauantaina 1.6.2024 klo 18 alkaen Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella. 

Samaisena lauantaina Vihannin nuorisotila Olkkari on avoinna klo 18-22, Pattijoen nuorisotila Hengari on avoinna klo 18-22 sekä Friemanin talo klo 18-22. 

Nuorisopalveluiden työntekijä ei voi sakottaa ketään. Jalkautumisen tarkoituksena ei ole jakaa ilmaisia tuotteita eikä kyyditä ketään paikasta toiseen. Nuorisotyöntekijä on velvollinen tekemään nuoresta lastensuojeluilmoituksen, mikäli huoli tästä herää. Lisäksi alle 18-vuotiaasta tehdään ilmoitus tuntomerkkeineen poliisille, jos tällä on päihteitä hallussaan. Rattijuopumuksista ja väkivaltatilanteista tehdään myös ilmoitus poliisille. 

Jalkautumisen tärkein tarkoitus on kohdata nuoria ja ohjata heitä tarvittaessa erilaisten palveluiden piiriin. Nuorisopalveluiden työntekijät ovat turvallisia aikuisia, jotka kantavat mukanaan jalkautuessaan EA-välineistöä. Nuorisotyöntekijän tunnistaa takista/liivistä, jossa on joko teksti “katupäivystys” tai “ohjaaja”. Ohjaajan kanssa saa tulla keskustelemaan ja häneltä saa pyytää apua. 

Ohjeistamme nuorten huoltajia vastaamaan tuntemattomasta numerosta saapuvaan puheluun kyseisenä viikonloppuna. 

Lisätietoa: 

Milka Perttu, nuoriso-ohjaaja, puh. 044 439 3353 
Mari Ryönänkoski, nuorisokoordinaattori, puh. 040 135 6984 

-Raahen kaupungin nuorisopalvelut 

Keltahiuksinen nainen kävelemäsää musta ohjaaja takki päällä kohti rakennusta.

Jaa sosiaalisessa mediassa