Osittain Raahessa kuvattu mysteeritrilleri voitokkaana Cannesissa

Osittain Raahessa kuvattu Helsinki-filmin tuleva mysteeritrilleri Jään vangit voitti MIPDraman Coup de Coeur-palkinnon Cannesissa.

Elisa Viihteen tilaama ja Helsinki-filmin tuottama tuleva trilleri Jään vangit (Icebreaker) voitti viikonloppuna arvostetun MIPDraman Coup de Coeur -palkinnon. MIPTV on alan suurin messutapahtuma, jossa esitellään huippuluokan TV-draamasarjoja kansainvälisille kanaville ja rahoittajille.

Jään vangit on Pohjanlahdelle sijoittuva yliluonnollisiakin elementtejä sisältävä mysteeritrilleri. Tarinan ytimessä on karille ajanut jäänmurtaja, jonka mysteeriä merivartija Sanna Manner (Jessica Grabowsky) selvittää. Talvimyrskyn ja vedenalaisen uhan vuoksi pelastusoperaatiosta tulee pian jäätävä selviytymistaistelu. 

Keskeisissä rooleissa nähdään lisäksi Mikko Leppilampi, Eero Milonoff, Roderick Kabanga, Johannes Holopainen, Karim Rapatti, Seidi Haarla, Riitta Havukainen ja Mona Kortelampi. Sarjan luoja ja pääkäsikirjoittaja on vastaava tuottaja Mia Ylönen.

Jään vangit -tuotantoa on kuvattu Oulun ja Raahen seudulla, ja tuotannon yhteistyökumppaneina ovat toimineet Pohjois-Suomen elokuvakomissio, Business Oulu sekä Raahen kaupunki. 

Raahen kaupunki otti käyttöönsä audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen yhteistyössä Pohjois-Suomen elokuvakomission kanssa tämän vuoden alussa. Jään vangit on ensimmäinen tuotanto, joka saa kaupungin rahoitusta kannustimen kautta.

Sarjaa on rahoittanut Business Finland, ja sen kehittelyä on rahoitettu Creative Europe Media -ohjelman ja Suomen elokuvasäätiön tuella. Sarjaa on kuvattu myös FireFramen virtuaalistudiossa. 

Jään vangit tulee ensi-iltaan 2025. Elisa Viihteen alkuperäissarjojen ensiesitykset nähdään Ruutu+ -tilauksella. Sarjan katseluoikeudet on jo ennakkoon myyty Espanjaan. 

Jäänmurtaja ja pienempi alus jäisellä merellä.
Kuva: Sami Kuokkanen.

Jaa sosiaalisessa mediassa