Pohjoisen Forum Raahessa 1.–2.9.2022

Pohjois-Suomen 26. työmarkkinaseminaari on alkanut Raahessa torstaina 1.9.2022.

Raahen kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin kesäyliopistojen sekä kunta-alan ammattijärjestöjen järjestämä seminaari tuo pohjoisen kuntaväen yhteen kolmannella yrittämällä, sillä koronarajoitukset estivät tilaisuuden järjestämisen tammikuussa 2021 ja 2022.

Pohjoisen Forum on tiukasti kiinni ajassa. Maailmantilanne on muuttunut kuluvan vuoden aikana merkittävästi ja vaikuttaa monella tavalla omaan arkiseen elämään. Kotimaassa olemme yhden ison muutoksen edessä, kun hyvinvointialueita rakennetaan.

Myötätuulen kotisatama -otsikon alla kulkevassa seminaarissa etsitään vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mitä voimme oppia menneestä?
  • Pärjäävätkö pohjoiset alueet kilpailussa voimatekijöistä, joista ihmiset ovat tärkeimpiä?
  • Millaista on tulevaisuuden työ kunnissa ja hyvinvointialueilla?
  • Kuinka minä työntekijänä sopeudun muutokseen ja mistä löydän tekemiseen innostusta ja jaksamista?

Professori Arto Haveri työskentelee Tampereen yliopistossa ja tunnetaan ”kuntaprofessorina”, eli on erikoistunut kuntien toiminnan ja kuntajohtamisen kehittämisen kysymyksiin.

Mistä ammattitaitoisia osaajia? Tämän tärkeän kysymyksen äärelle pysähtyvät kansanedustajat Katja Hänninen ja Hanna-Leena Mattila. Osaajia tarvitaan kipeästi myös kunnissa ja hyvinvointialueilla, kertoo Marjukka Manninen. Yritysten tarpeita valottavat mm. Marko Paloniemi, Sisko Kivistö ja Minna Näsman. Museojohtaja Eija Turunen tietää, että vaikeuksista on selvitty ennenkin asenteella ja ammattitaidolla.

Kunta-alan ammattijärjestöt JHL, JUKO, JYTY, SUPER ja TEHY sekä KT kertovat kantansa siihen, millaista on tulevaisuuden työ ja edunvalvonta.

Mistä syntyy sisäinen motivaatio ja omaehtoinen innostus, miten lisätä jaksamista työssä? Näkökulmia näihin kysymyksiin tarjoavat tietokirjailija Frank Martela ja positiivisen psykologian asiantuntija Johanna Huhtamäki.

Päivien puheenjohtajana toimii yritysasiantuntija Kaj Sartorisio.

Kaksipäiväisen seminaarin kohderyhmänä ovat kuntien ja kuntayhtymien johto, hallintokuntien esihenkilöt, henkilöstöasioista vastaavat, ammattijärjestöjen edustajat, luottamushenkilöt ja muut aiheista kiinnostuneet.

Raahen kaupunki toivottaa seminaarivieraat lämpimästi tervetulleeksi myötätuulen kotisatamaan!

Pohjoisen Forum -tapahtuman mainos.
Kuva: Raahen kaupunki, Susanna Halonen.

Jaa sosiaalisessa mediassa