Raahe-opiston lasten ja nuorten kesäkurssit 2024

Raahe-opisto auttaa kesälomailevia koululaisia ja heidän vanhempiaan keksimään tekemistä kesän ensimmäisten viikkojen pitkille päiville.

Kesäkuun loppupuolelle saakka on tarjolla seitsemän kurssia eri puolilla opiston toiminta-aluetta: Raahessa, Pattijoella, Vihannissa sekä Pyhäjoella. Luvassa on kuvataiteita / kädentaitoja, teatteria ja nuorisopalveluiden kanssa yhteistyössä toiseen kertaan toteutettava bändileiri 10-15-vuotiaille. Uutena kesäkurssina on Bio Huvimyllyn ystävien kanssa toteutettava leffaleiri.  

Taidepajoissa tehdään pieniä, kivoja askareita eri tekniikoin niin pehmeistä kuin kovistakin materiaaleista. Mikäli sää sallii, siirretään puuhailua myös pihalle. Ohjaajina taidepajoissa toimii Karoliina Paakkonen ja Milka Metsäpolku.

Friemanin talolla järjestettävälle bändileirille voivat osallistua kaikki bänditoiminnasta kiinnostuneet eikä aikaisempaa soittokokemusta tarvitse olla. Kurssin aikana tutustutaan eri bändisoittimiin sekä soitetaan yhdessä. Leiri toteutetaan yhdessä Raahe Rock Academyn ja Raahen nuorisopalveluiden kanssa. Opettajina siellä toimivat Juho Ilkko ja Pekka Tähkävuori.

Elokuvaleirillä pääset oppimaan elokuvan tekemisestä monipuolisesti. Leirillä katsotaan elokuvia ja tehdään niitä myös itse Wanhassa Raahessa. Luvassa onkin neljä innostavaa päivää leffojen parissa elokuvakasvatukseen koulutetun ohjaajan Tatu Hirvosen vetämänä.  

Ennen juhannusta päästään vielä teatterin pariin. Leirillä sukelletaan tarinoiden ja teatterin maailmaan, minkä lisäksi tehdään pieniä esityksiä. Leirin ohjaajana toimii Toni Kettukangas.

Useampi leiri meni viime vuonna täyteen hujauksessa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen hoituu osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/raahe/fi/

 

VIIKKO 23: Raahe

Ma–to 3.–6.6. klo 10–14 Kesäloman taidepaja lapsille, alakouluikäiset, Pitkäkari

Kesäloman taidepajassa teemme pieniä, kivoja askareita monipuolisesti eri tekniikoin: Pääset sekä taiteilemaan että askartelemaan pehmeistä ja kovista materiaaleista. Sään salliessa puuhailemme pihalla. Mukaan sotkun sallivat vaatteet ja omat eväät - pidämme kunnon ruokatauon! Taidepaja on tarkoitettu alakouluikäisille. Kurssimaksu 32 €, sisältää materiaalit. Ohjaajat Karoliina Paakkonen ja Milka Metsäpolku.

Ti-pe 4.–7.6.klo 12–16 Bändileiri, 10–15-vuotiaat, Friemanin talo

Bändileirille voivat osallistua kaikki bänditoiminnasta kiinnostuneet. Kurssin aikana tutustutaan eri bändisoittimiin sekä soitetaan yhdessä. Aikaisempaa soittokokemusta ei tarvitse olla. Ota mukaan oma instrumentti, mikäli sellainen löytyy sekä eväät! Kurssimaksu 27 €.  Leiri toteutetaan yhteistyössä Raahe Rock Academyn ja Raahen nuorisopalveluiden kanssa. Lisätietoja Juho Ilkko, 040 135 6935.

 

VIIKKO 24: Pattijoki, Raahe

Ma-to 10.6.–13.6. klo 10–14 Kesäloman taidepaja lapsille, alakouluikäiset, Pattasten koulu

Kesäloman taidepajassa teemme pieniä, kivoja askareita monipuolisesti eri tekniikoin: Pääset sekä taiteilemaan että askartelemaan pehmeistä ja kovista materiaaleista. Sään salliessa puuhailemme pihalla. Mukaan sotkun sallivat vaatteet ja omat eväät - pidämme kunnon ruokatauon! Taidepaja on tarkoitettu alakouluikäisille. Kurssimaksu 32 €, sisältää materiaalit. Ohjaajat Karoliina Paakkonen ja Milka Metsäpolku.

Ma-to 10.-13.6. klo 10-14 Kesäloman leffaleiri, 10-12-vuotiaat, Sofian talo

Leffaleirille ovat tervetulleita kaikki elokuvista ja elokuvan tekemisestä kiinnostuneet nuoret. Luvassa on neljä rentoa, mutta innostavaa päivää elokuvien parissa elokuvakasvatukseen koulutetun ohjaajan avustuksella. Leirin aikana katsotaan elokuvia ja tehdään erilaisia lyhytelokuvaharjoituksia Wanhassa Raahessa. Omia laitteita ei tarvitse tuoda mukana, mutta eväät tarvitset. Hinta 27 € sisältää opetuksen + materiaalit. Ohjaaja Tatu Hirvonen.

 

VIIKKO 25: Raahe, Pyhäjoki

Ma-to 17.–20.6. klo 10–14 Lasten kesäloman teatteripaja, Pitkäkarin koulu, kuvataideluokka I

Kesäloman teatteripajassa sukellamme tarinoiden ja teatterin maailmaan. Tutustumme leikkiteatteriin tekemällä yhdessä pieniä esityksiä. Säiden salliessa olemme mahdollisimman paljon Seminaarin piha-alueella, joka sopii hyvin näyttämöksi erilaisille esityksille. Mukaan sotkun sallivat vaatteet ja omat eväät - pidämme kunnon ruokatauon! Teatteripaja on tarkoitettu alakouluikäisille. Kurssimaksu 27 €. Ohjaaja Toni Kettukangas.

Ma-ke 17.–19.6. klo 10–14.15 Kesäloman taidepaja, Annalan museo, alakouluikäiset

Kesäloman taidepajassa taiteillaan ja askarrellaan monipuolisesti ja monenlaisista materiaaleista. Ota mukaan sään ja likaantumisen kestävä vaatetus, runsaat eväät ja iloinen mieli! Kuvataideleiri on suunnattu alakouluikäisille. Hinta 27 € sisältää opetuksen ja materiaalit. Ohjaaja Karoliina Paakkonen. Järjestää Raahe-opisto ja Pyhäjoen kunta.

 

VIIKKO 26: Alpua

Ma-ti 24.–25.6. klo 10–15 Kesäloman taidepaja, Alpuanharjun hiihtomaja, yli 6-vuotiaat

Kesäloman taidepajassa taiteillaan ja askarrellaan yhdessä eri tekniikoilla. Omat eväät mukaan sekä sään ja likaantumisen kestävä vaatetus. Hinta 27 € sisältää opetuksen + materiaalit. Ohjaaja Karoliina Paakkonen.

Kuvassa kolme lasta makaa kesäisellä nurmikolla ja näyttää peukkuja.
Lapset peukuttaa kesäkursseille. Kuvapankkikuva.

Jaa sosiaalisessa mediassa