Raahe Waputtaa 29.4. - 4.5.2019

Raahe 370 -vuotistapahtuma vappuviikolle

Kaupunkimme saavuttaa tänä vuonna kunniakkaan 370 vuoden iän. Tätä saavutusta juhlistetaan Raahe Waputtaa -tapahtumaviikolla 29.4. – 4.5.2019. Juhlaviikon ohjelmaa on koostettu yhdessä raahelaisten toimijoiden voimin. Kantava teema viikossa on lapset ja nuoret, mikä näkyy erityisesti esiintyjävalinnoissa sekä työpajasisällöissä.

- Toimikunnan ajatus on ollut koota lapsille, nuorille ja lapsiperheille suunnattu tapahtumaviikko, jossa yhdistyvät mukava tekeminen, kulttuuriin tutustuminen, eri alojen työpajat, Vanhan Raahen käyntikohteet, livemusiikki ja markkinameininki, Raahe 370 vuotta -toimikunnan puheenjohtaja Nina Pulkkanen kertoo. Tapahtumajärjestelyt hoidetaan kulttuuripalveluiden toimistosta käsin ja tuottajana tapahtumassa toimii kulttuurituottajaopiskelija Heikki Ylikulju.

Viikko käynnistyy MLL:n Raahe-teemaisella perhekahvilalla maanantaina klo 9 Ollinsaaren leikkitoiminnan tiloissa. Kahviloita järjestetään pitkin viikkoa. Kahvilat ovat vapaaehtoisten vetämiä, kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, joissa eri sukupolvet ja kulttuurit kohtaavat toisensa. Samana päivänä on mahdollisuus tutustua Raahen kirkkoon seurakunnan järjestämillä kirkkoseikkailukierroksilla klo 17 alkaen. Seikkailussa tutustutaan mm. kirkon historiaan, taiteeseen, musiikkiin ja yritetään löytää kirkon suuri aarre lapset mukaansa tempaavalla tavalla.

Tiistain vappuaaton Raahe Waputtaa -ohjelma sijoittuu Härkätorinpuistoon. Koko päivän kestävässä tapahtumassa on tarjolla musiikkia, työpajoja sekä markkinameininkiä. Aamupäivällä Härkätorille odotetaan n. tuhatta lasta, joille esiintymään saapuu Soiva siili -orkesteri. Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään pitkän linjan rap-artisti Stepa, joka vetää myös nuorille suunnatun rap-lyriikkatyöpajan. Päivän mittaan kuullaan myös Taneli Reposta, jumpataan lämpöjumpan tahtiin sekä kuullaan mm. Wappuriehan julistus. Härkätorin kesäkahvilasta saatavilla perinteisiä vappuherkkuja tapahtumapäivän ajan.

Härkätorille järjestettävään vappuaaton markkinatapahtumaan haetaan nyt myyjiä ja esittelijöitä Raahesta ja lähialueilta. Tapahtumaan voivat ilmoittautua niin tuotteiden myyjät kuin esimerkiksi harrastusmahdollisuuksia esittelevät toimijat. Pöytäpaikka on ilmainen ja niitä varataan kulttuuripalveluista (kulttuuri [at] raahe.fi tai 044 439 3332).

Vappuaaton ohjelmaa on luvassa myös Vihannissa. Vihannin Kirkonkylän Nuorisoseuralla järjestetään koko perheen vapputapahtuma, jossa esiintyvät Soiva Siili ja Joel Reinaru. Illan mittaan on luvassa toimintapisteitä sekä nuorille suunnattu konsertti.

Keskiviikkona on perinteisten poliittisten vappupäivän tapahtumien vuoro. Myös Raahe-opiston järjestämät taide- ja taitoaineiden opettajien vahvaa ja monipuolista ammattitaitoa esittelevät Pop up -näyttelyt alkavat keskiviikkona klo 12 Patalassa. Näyttelyissä voi tutustua opettajiin heidän teostensa kautta. Raahe-opiston kevätnäyttely on avoinna Galleria Myötätuulessa.

Torstaista eteenpäin keskitytään jälleen lasten ja nuorten Raahe 370 -tapahtumiin. Opetustoimen Soiva talo -tapahtuma kerää Tapahtumatalo Raahen täyteen toisilleen esiintyviä muusikonalkuja, minkä lisäksi Raahe 370 vuotta -toimikunta tarjoaa suoraan kouluille ja päiväkodeille tarjottavia poikkitaiteellisia työpajoja. Tähän kokonaisuuteen avataan ilmoittautuminen myöhemmin. Torstaina avautuu Raahen kirjastolla myös Raahe-opiston Mun Raahe -kevätnäyttely.

Perjantaina 3.5. Raahe-opisto järjestää klo 15 - 18 Opistotalo Patalan pihalla koko kansan taidetapahtuman. Tapahtumassa koostetaan yhteisöllinen taideteos, johon kaikki voivat osallistua kiviä maalaamalla. Kivet kootaan ikiaikaiseen Jatulintarhan muotoon. Tapahtumaan voi valmistautua etsimällä maalattavan kiven, jonka kokoluokka saisi olla aikuisen nyrkin kokoisesta mukulasta lapsen pään kokoiseen murikkaan.

Lauantaina 4.5. Matkailuoppaiden järjestämä Wan­han kau­pun­gin vä­keä -draa­ma­kier­ros kul­jet­taa kuu­li­jan­sa Raa­hen men­nei­syy­den me­rel­li­siin tun­nel­miin. Raa­hen Mat­kai­luop­paat ry:n jär­jes­tä­mäl­lä kä­ve­ly­kier­rok­sel­la saa­vat paik­ka­kun­nal­la vuo­sia sit­ten elä­neet ih­mi­set ää­nen mat­kai­luop­pai­den tul­kin­to­jen kaut­ta. Lapsille on tarjolla jännittävä Putte-possun aarteenetsintäkierros historiallisessa Brahenkatu 2. pihapiirissä. Viikko huipentuu Nuorisokeskus Paradisessa, missä Raahen nuorisotoimi järjestää nuorille Raahe370 -tapahtuman. Luvassa on neulegraffiti-työpaja, Nasta-mehubaari, DJ-musiikkia ja suomenkielistä poprockia soittava Hullu Elämä.

Tapahtumaviikon tarkentuvaan aikatauluun voi tutustua tarkemmin Tapahtumatalo Raahen Raahe Waputtaa -sivulla.

Aikataulu

Maanantai 29.4.

9:00-12:00 // MLL Perhekahvila, Ollinsaaren leikkitoiminnan tiloissa
17:00, 17:45 ja 18:30 // Kirkkoseikkailu

Tiistai 30.4.

9:30-20:00 // Raahe Waputtaa Härkätorilla
15:00-17:00 // Stepan rap-lyriikkatyöpaja (Ilmoittaudu 25.4. mennessä)
17:00 // Vapputapahtuma Vihannissa

Keskiviikko 1.5.

12:00-16:00 // POP UP opet Patalassa
12:00-16:00 // Raahe-opiston kevätnäyttely Galleria Myötätuuli

Torstai 2.5.

9:30-11:30 // MLL Perhekahvila, Antinkankaan koululla
17:00 // Mun Raahe -taiteen perusopetuksen kevätnäyttelyn avajaiset
17:00-19:00 // MLL Perhekahvila, Ollinsaaren leikkitoiminnan tilat

Perjantai 3.5.

9:30-11:30 // MLL Perhekahvila, Nuorisotila Hengari
15:00-18:00 // Kivi sydämeltäsi -taidetapahtuma Patalassa

Lauantai 4.5.

13:00-14:00 // Wanhan kaupungin väkeä kierros (Ilmoittaudu 25.4.)
13:00-16:00 // Putte-possun aarteenetsintä, Brahenkatu 2
10:00-14:00 // POP UP opet Patalassa
17:00-21:00 // Nuorten tapahtuma, Nuorisokeskus Paradise

Juhlaviikon tapahtumia järjestämässä: Tapahtumatalo Raahe, Nuorisotoimi, Raahe-opisto, Raahen Naisvoimistelijat, Raahen Matkailuoppaat, Varhaiskasvatus, Opetustoimi, MLL, Raahen seurakunta, Raahen Museo ja Kauppakeskus Raahe.

Lisätiedot

Heikki Ylikulju, puh. 044 336 6612,heikki.ylikulju [at] raahe.fi.

Ohjelmajuliste.
Raahe Waputtaa -ohjelma. Kuva: Merja Hammar, Raahen kulttuuripalvelut.

Jaa sosiaalisessa mediassa