Raahen kaupungin kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen -hanke

Raahen kaupunki on saanut Ympäristöministeriön ”Kuntien ilmastohankkeet” -avustusta hankkeen toteuttamiseen. Hanke käynnistyi 1.1.2024 ja se päättyy viimeistään 15.9.2024.


Hanke kohdistuu ensin rajattuun määrään sellaisia rakennuksia, joiden nykytekniikka mahdollistaa riittävän tasoisen energiankulutuksen seurannan ja säätötoimenpiteiden tekemisen ilman varsinaisia laitteistohankintoja. Tavoitteena on nykyisten talotekniikkajärjestelmien ominaisuuksien tehokkaampi hyödyntäminen.


Kokonaisenergian käytön kannalta tavoitteena on hankkeen aikana saavuttaa 5 % vähennys kaupungin kiinteistöjen energiankulutuksessa. Hankkeen tuloksia tullaan hyödyntämään hankkeen päätyttyä kaupungin kiinteistökannan energiankulutuksen optimoimiseen. Tavoitteena on saavuttaa hankevaiheen ratkaisuja hyödyntämällä kokonaisuudessaan noin 10 % energiankulutuksen vähennys.


Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 80 000 €. Ympäristöministeriö on myöntänyt hankkeen toteuttamiseen 56 000 €:n avustusosuuden. Ympäristöministeriön avustus kattaa 70 % hankkeen kustannuksista.

Lisätietoja

Hankekoordinaattori Harri Björkman, puh. 040 130 8217, harri.bjorkman [at] raahe.fi
 

Logo
Kuva: Wtf Design

Jaa sosiaalisessa mediassa