Raahen kesä on täynnä nähtävää ja koettavaa tänäkin vuonna!

Historiallinen Wanha Raahe opaskierroksineen, ainutlaatuinen saaristoluonto risteilyineen, sykähdyttävät tapahtumat, virkistävät liikunta-aktiviteetit, jännittävät hetket urheilun parissa, monipuolinen kulttuuritarjonta, keskustan kaupat ja putiikit sekä Suomen vanhimman paikallismuseon aarteet kutsuvat viettämään kesäisen päivän pikkukaupungin idyllissä. Tervetuloa mukaan viettämään kiehtovan kutsuvaa kesää!

Tervetuloa nauttimaan kesän tapahtumatarjonnasta

Pekanpäivät 30.6.–4.7.2021

 • Kulttuurin, viihteen ja urheilun yhdistävät perinteiset kotiseutupäivät järjestetään tänä vuonna osin striimaten ja osin live-tapahtumana.
 • Tapahtuman kotisivut

Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät 12.–17.7.2021

 • Merikaupungin loistoa ja entisajan markkinahumua tarjolla merellistä Raahea juhlistavana viikkona! Ohjelma järjestetään tänä vuonna hajautetusti maanantaista lauantaihin.
 • Tapahtuman kotisivut

Raahen Rantajatsit 29.–31.7.2021

 • Elämyksellinen festivaali kokoaa ihmiset meren ja musiikin äärelle heinäkuun viimeisenä viikonloppuna!
 • Tapahtuman kotisivut

Taiteiden yö 20.8.2021

 • Taiteiden yö on kulttuurin juhlaa! Näyttelijät, muusikot, lausujat, tanssijat, taiteilijat, käsityöläiset esiintyvät ja viihdyttävät ympäri kaupunkia eri paikoissa.
 • Tapahtuman kotisivut

Raahen Pimiät 3.–4.9.2021

 • Alkusyksyn hämärä huipentuma tarjoaa ohjelmaa koko perheelle sekä alkusyksyn suloista tunnelmointia Rantatorin ja Härkätorin ympäristöissä.
 • Tapahtuman kotisivut

Muut tapahtumat

Tutustu Raahen kiehtovaan menneisyyteen ja nykypäivään opastetuilla kierroksilla

Paikallisoppaan matkassa pääset tutustumaan Raahen värikkääseen historiaan kävellen tai linja-autossa mukavasti istuskellen. Oppaan johdolla käydään idyllisessä vanhassa kaupungissa ja tutustutaan samalla entis-Raahen asukkaiden, merimiesten, käsityöläisten ja porvarisperheiden, elämään. Tarinoiden joukkoon mahtuu niin räytyvää rakkautta, veijarimaisia kujeita kuin kauheita tapauksiakin.

Ainutlaatuinen saaristoluonto ja stressivapaa vyöhyke kutsuvat Raahen kompaktissa city-saaristossa

Virkistäytyminen meriluonnon ja saariston helmassa on ollut osa raahelaisten kesää jo satoja vuosia. Tänään pääset tutustumaan Vuoden Retkikohde 2016 -tittelillä palkittuun Raahen saaristoon 12 hengen saaristoveneillä. Vietä unelmien kesäpäivä Taskun hiekkarannalla, tutustu maankohoamisen synnyttämään omalaatuiseen luontoon Iso-Kraaselin luontopolulla tai nauti rauhasta Kallan kivikkoisilla rannoilla. Matka saariin kestää vain noin 20 minuuttia. Tutustu saaristoon risteilyllä tai lähde Island Hopping -retkelle, jolla pääset tutustumaan kolmeen saareen. Retkillä näet myös historialliset pookit ja uudet majakat.

Nauti Suomen vanhimman paikallismuseon aarteista

Suomen vanhimman paikallismuseon monipuolisen tarjonnan kautta pääsee sukeltamaan Raahen kiehtovaan menneisyyteen esihistorian ja purjelaivakauden kautta teollisuuden aikakaudelle.

 • Pakkahuoneen museo eli merimuseo sekä Kruununmakasiinimuseo ovat avoinna 1.6.2021 alkaen ma–pe klo 11–17, la–su klo 12–16. Lauantaisin kohteisiin on vapaa pääsy.
 • Laivapatruunin koti Soveliuksen talon yläkerrassa ja Wanha apteekki avaavat ovensa yleisölle 30.6.–8.8.2021 väliseksi ajaksi. Kohteet ovat avoinna ma–pe klo 11–17, la–su klo 12–16 ja niihin on vapaa pääsy.
 • Huom! Laivapatruunin kotiin pääsee tänä kesänä vierailulle varaamalla itselleen paikan ajanvarauksen kautta.

Lisätietoja Raahen museon kotisivuilta.

Löydä kaikki tärpit unohtumattoman kesäpäivän viettoon sekä majoitusvaihtoehtoihin Raahessa Visit Raahen kotisivuilta.

Jaa parhaat hetkesi somessa ja vietä elämäsi kesä! #raahe #visitraahe @cityofraahe @visitraahe

Nainen retkellä Raahen saaristossa.
Kuva: Mikael Kunnari.

Jaa sosiaalisessa mediassa