Raahen seutukunta on esillä Pohjois-Suomen suurimmilla teollisuuden ammattilaismessuilla Oulussa

Parhaiten teollisuudesta ja puhtaasta energiasta tunnettu Raahen seutukunta tarjoaa yrityksille erinomaisen kasvuympäristön. Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtumassa Ouluhallissa 22.–23.5.2024 sijoittumismahdollisuuksia ja palveluita yrityksille ovat esittelemässä Raahen Satama, Ruukin Yrityspuisto, seudun kunnat ja Raahen seudun kehitys.

Vihreä siirtymä ja toimivat yhteydet etuina teollisuusyrityksille

Suurin osa Raahen seudun noin 10 miljardin euron vihreän siirtymän investoinneista ajoittuu 2030-luvun taitteeseen. Näistä merkittävimpiä ovat merituulivoimahankkeet ja SSAB:n Raahen terästehtaan uudistaminen. Puhtaan energian saatavuus on olennaista paikalliselle teollisuudelle ja vetyliiketoiminnan kehittymiselle. Raahen seutukunnassa on jo 14 % koko Suomen tuulivoimakapasiteetista (2023), joka tulee kasvamaan seuraavan 10 vuoden aikana noin 600 %, mikäli kaikki julkistetut hankkeet toteutuvat suunnitellusti. Kasvu vahvistaa vaativiin projektikuljetuksiin erikoistuneen Raahen Sataman asemaa tuulivoiman keskittymänä Perämerellä.

Pitkät perinteet etenkin metalli- ja konepajateollisuudessa ovat synnyttäneet alueelle poikkeuksellisen vahvaa osaamista, laajat verkostot ja monipuoliset palvelut. Toimivien logististen yhteyksien lisäksi Raahen seutukunnasta löytyy hyvin tilaa ja tukea yritysten kasvutarpeisiin.

Yhteisosastolla mukana olevat toimijat:

  • Raahen Satama on yksi Suomen vilkkaimmin liikennöidyimmistä ja Euroopan pohjoisimmista satamista. Ympärivuotisesti palvelevan sataman kautta kuljetetaan erilaisia raaka-aineita ja irtolasteja, terästä, sahatavaraa, kontteja sekä projektiluontoisia laivauksia.
  • Ruukin Yrityspuisto tarjoaa edullisia ja joustavia teollisuus-, toimisto- ja varastotiloja sekä edullista sähköä yrityksille vanhassa teollisuusmiljöössä luonnonkauniilla paikalla Siikajoen varrella.
  • Siikajoen kunta on yrittäjäystävällinen kunta, jossa tiedostetaan yrittämisen tärkeys kunnan elinvoimalle. Mikäli yritysten yksilöllisiin tarpeisiin ei löydy vapaista tonteista sopivaa, voidaan sellainen etsiä yhdessä yrityksen kanssa.
  • Pyhäjoen kunnassa on kymmeniä valmiiksi kaavoitettuja teollisuustontteja ja valmiita toimitiloja. Energiaa tuotetaan puhtaasti tuulivoimalla, ja Hanhikiven suurhankkeen käynnistyessä, syntyy kuntaan monipuolinen teollisuus- ja palvelualojen keskittymä.
  • Raahen kaupunki on oiva paikka yrityksille, oli tähtäimessä sitten kotimaan markkina-alue tai kansainväliset pelikentät. Yrityksille on tarjolla hyvä valikoima tontteja, kattavat palvelut ja toimivat verkostot.
  • Raahen seudun kehitys  auttaa kaikissa yritysasioissa sekä tarjoaa tukea seudulle sijoittumiseen ja parhaisiin verkostoihin pääsemiseen. Palvelut ovat yrityksille maksuttomia.

Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoittama Fast Track -hanke osallistuu seutukunnan yhteisosaston järjestelyihin ja kustannuksiin. Nihak ry:n ja Raahen seudun kehityksen ryhmähankkeessa kehitetään toimintamalli alueen elinkeinoelämän ja sen erinomaisuusekosysteemien monipuolistamiseen ja tukemiseen sekä alueen Invest In -toiminnan kehittämiseen.

Pohjoisen Suomen teollisuuden asiantuntijoille ja päättäjille suunnatussa tapahtumassa on paikalla 350 näytteilleasettajaa ja messupaikat on loppuunmyyty. Raahen seutukunta löytyy osastolta 700. Tapahtuma on avoinna keskiviikkona 22.5. klo 9–17 ja torstaina 23.5. klo 9–16. Osallistuminen on messukävijöille ilmaista. Tapahtumaan rekisteröidytään etukäteen tapahtumajärjestäjän sivuilla.

Lisätiedot

Risto Rova, invest in asiantuntija
puh. 040 135 6967, risto.rova [at] raahe.fi
Fast Track -hanke
Raahen seudun kehitys

Merimaisemassa purjevene ja tuulimyllyjä sekä messuosallistujien logot.

Jaa sosiaalisessa mediassa