Raahesalin syyskausi käynnistyy Raahen Pimiöillä 2.9.

Raahesalin kesäsulun ja remontin jälkeen ohjelmistokausi käynnistellään syyskuun alussa. Jouluun saakka kattava ohjelmisto koostuu eri lajien konserteista, teatterista, stand up -komediasta, lastenkulttuurista ja elokuvista. Kauden päättää harvinaislaatuinen ukrainalaisen baletin vierailu. Ohjelmisto täydentyy vielä ja ajantasaista tilannetta voi seurata osoitteessa www.tapahtumataloraahe.fi. Nyt tiedossa olevien tapahtumien lisäksi sopivissa väleissä nähdään elokuvia, minkä lisäksi ohjelmisto täydentyy vielä useilla paikallisten toimijoiden esityksillä.  

Kotimaisen musiikin rakastettu tulkki Marion Rung esiintyy ensimmäisenä osittain remontoidussa Raahesalissa.  Marion muistetaan muun muassa Suomen edustajana Euroviisuista sekä Leidit lavalla -kiertueesta. Raahesalissa hänet nähdään Raahen Pimiöillä lauantaina 2.9.  

Movie Company Alatalo juhlistaa remontoitua Raahesalia järjestämällä elokuvanäytöksiä neljänä päivänä peräkkäin. 4.–7.9. tarjolle tulevat elokuvat Suuri kusetus, Lapua 1976, Oppenheimer sekä Barbie.  

Syyskuun 8. päivä Raahesalissa muistellaan musiikkinäytelmässä Esko Rahkosta. Lavalla esiintyvät tangokuninkaat Petri Hervanto ja Jarno Kokko sekä tangoprinssi Jarno Itkonen ja iskelmätähti J. Eskelinen.  

Lauantaina 16.9. on vuorossa esitys Lauluni aiheet – Reino Helismaa. Raahen Laulutoverit ovat Pauli Ylitalon johdolla koonneet esitykseen kerrontaa, draamaa, runsasta kuvamateriaalia sekä ääni- ja elokuvanäytteitä. Perinteisten kuorolaulujen ohella mukana on myös kuoron miesten muodostaman kisällilauluryhmän esityksiä.  

Raahen kirjamessuilla perjantaina 22.9. Raahesalissa nähdään elämyksellinen esitys Vihreä sali soi. Lavalla loistavat näyttelijät Seela Sella, kirjailija Sirpa Kähkönen, sopraano Pia Freund sekä pianisti Kristian Attila.  

Syyskuun viimeinen päivä vietetään taikuuden ja lastenkulttuurin parissa. 45-vuotista uraansa juhlistava taikuri Simo Aalto tuo Jokeri Pokeri Box -shownsa Raahesaliin ja mukana on Simo tytär, vatsastapuhuja Sari Aalto.  

Raahesalin ensimmäinen lokakuun tilaisuus on spektaakkeli Show Must Go On, joka on kunnianosoitus huikean Queen-laulajan Freddie Mercuryn muistolle. Illan aikana kuullaan kaikki elämää suuremmat hitit, kuten I Want It All, Bohemian Rhapsody ja We Are The Champions. Mercuryna loistaa upeaääninen Mikael Saari.  

Lokakuun puolivälissä kuullaan monelle keski-ikäiselle tuttuja, nostalgisia kappaleita, kun 30-vuotista uraansa juhlii Aikakone. Odota, Nti Groove ja Keltainen ovat kaikille tuttuja tanssibiisejä. Lavalla nähdään yhtyeen ydinkokoonpano Maki, Sani ja Alex.  

Brahe Classican syksyn ensimmäinen konsertti 20.10. on Oulu Sinfonian vierailu otsikolla Syksyn sadut sataa. Konsertissa kuullaan Leevi Madetojan tuotannon huippukohtia ja solistina kuullaan mezzosopraano Virpi Räisästä.  

Heti seuraavana iltana vierailulla on huimaääninen Susanna Erkinheimo. Hänen Kaikuja menneisyydestä -konsertissaan kuullaan musiikkia vuosikymmenten takaa mm. Edith Piafilta, Seija Simolalta, Vera Lynniltä ja Cilla Blackilta.  

26.10. Brahe Classica tuo Raahesaliin Jukka Perko Avaran sekä Hannu-Pekka Björkmanin esityksellään Puku ommellaan hiljaisuudessa. Esitys ammentaa keskiaikaisesta kuolemantanssikuvastosta ja käsittelee suuria kysymyksiä katoavaisuudesta, elämästä ja kuolemasta.  

Lokakuun 27. päivä Raahesalissa nähdään Jaska Mäkynen Kuninkaantie-konsertissa. 50 vuotta eri estradeilla loistanut tangokuningas tuo mukanaan vierailevina artisteina tangokuningatar Heidi Pakarisen sekä tangokuningas Marco Lundbergin.  

Pikkujoulukautta aloitellaan marraskuussa stand upin parissa, kun 3.11. saamme vieraaksi Jacke Björklundin. Satiirin kuninkaaksi ja sarkasmin keisariksi mainittu Björklund on kiertänyt suositun esityksensä kanssa eri puolilla Suomea ja nyt on vihdoin Raahen vuoro.  

Marraskuun 7. päivä Raahesalissa kuullaan hieno paikallinen elämys Tunnelmamatka Raaheen – kuvien ja sävelten konsertti. Raahen musiikkiopiston, Mediakeskus Lybeckerin ja Brahe Classican yhteistuotanto vie kuulijat tunnelmalliselle matkalle raahelaiseen maisemaan.  

Oivallisen pikkujouluesityksen vuoro on 10.11., kun legendaarinen Ulla Tapaninen tuo seven up -komediaesityksensä Lava-ammuntaa VII Raahesaliin. ”Valehteleminen on nykyään muotia ja olen valehtelemisen ammattilainen. Koko ikäni olen lavalla valehdellut sujuvasti”, toteaa Tapaninen ja lupaa illan mittaan huomioita suomalaisesta todellisuudesta ja valheista.  

16.11. Raahesalissa kuullaan hienoa biisintekijää Jarkko Martikaista. Hänen yhdeksäs sooloalbuminsa Itse Tehty Elämä julkaistaan lokakuussa, minkä myötä Martikainen nähdään myös Raahesalissa.  

18.11. päivällä vuorossa on perinteinen joulutarina Miinan ja Manun joulu. Näytelmässä pukki on hukannut muistitikkunsa, jolla on kaikki maailman lahjatoiveet ja tonttujen keräämät kiltteystiedot. Kaunis talvinen lavastus ja musiikki ovat tärkeässä osassa tässä jouluisessa kertomuksessa.

Suosittu Raskasta Joulua -kiertue saapuu Raahesaliin pitkän tauon jälkeen keskiviikkona 22.11. Lippujen myynti alkaa perjantaina 25.8. aamulla ja tärkeää on huomioida, että lippuja ei saa Tapahtumatalo Raahen kautta, vaan ne myy lippu.fi.

25.11. Raahesaliin saapuu vierailulle omalaatuinen musiikinopettaja Maisteri Molto. Hänessä on ripaus klovnia ja hyppysellinen kapellimestaria, joka rakastaa mielikuvituksellisia pukuleikkejä. Sävelsoppa! -konsertti nähdään Raahesalissa 25.11.

Sunnuntaina perehdytään Frank Sinatran ja Ava Gardnerin musiikkiin. Muukalaisia yössä -musikaali kertoo kahden Hollywood-tähden rakkaudesta, josta ei puuttunut intohimoa, mustasukkaisuutta eikä suurta draamaa.  

Marraskuun lopulla 29. päivä Brahe Classica tuo mielettömän suurorkesterin Raahesalin lavalle, kun UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Oulu Sinfonia yhdistävät voimansa. Konsertissa kuullaan amerikkalaissäveltäjä Burt Bacharachin kauneinta säveltuotantoa. Solisteina kuullaan loistavia Nina Myaa ja Tuomo Prättälää.  

Joulukuun ensimmäinen päivä Raahesalin lavalla vierailevat viulisti Linda Lampenius ja Apocalyptica-yhtyeestä tuttu sellisti Perttu Kivilaakso. He ovat koonneet konserttiin itselleen rakkaimpia lauluja ja melodioita kuullaan niin oopperan, klassisen kuin pop-musiikinkin maailmoista.  

Seuraavana iltana 20-vuotista laulajan uraansa juhlistaa Sarian. Illan aikana sukelletaan monipuolisesti iskelmästä poppiin ja elokuvamusiikista bluesiin. Konsertin juontaa Joonas Hepola ja mukana menossa ovat Funky Hall Dancers sekä Vox Maris -kuoro.  

11.12. Raahesalissa kuullaan Jari Sillanpään Joulukonsertti. Joulutunnelmaan virittävät monet tutut joulusävelmät, kuten Varpunen jouluaamuna, Sylvian joululaulu ja Jouluyö, juhlayö.  

Lisää jouluisia tunnelmia on luvassa 13.12., kun Osmo Ikonen ja Lenni-Kalle Taipale tulevat vierailulle Jouluriehansa kanssa. Musiikillisessa ilotulituksessa kuullaan mahtava paketti niin groovaavia kuin hartaimpiakin joululauluja. Illan aikana luvataan yllätyksiä ja ripaus arvaamattomuutta.  

Raahesalin vuosi päättyy poikkeuksellisella tavalla, sillä vierailulle saapuu Ukrainan Baletti klassikkoesityksellään Pähkinänsärkijä. Esitys on sovitus E. T. A. Hoffmannin sadusta Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas.  

Tapahtumien lisätietoihin voi tutustua osoitteessa www.tapahtumataloraahe.fi.  

Raahesalin lipunmyynti palvelee elokuun loppupuolelle arkisin klo 10–16 ja 28.8. alkaen klo 10–17. Tiketin lippujärjestelmästä lippuja saa mihin vuorokauden aikaan tahansa. 

 

Raahesalin konsertit syksyllä 2023

2.9. Marion Rung – 50 vuotta Tom Tomista
4.-7.9. Elokuvia Raahesalissa
8.9. Esko Rahkonen -musiikkinäytelmä
16.9. Lauluni aiheet – Reino Helismaa
22.9. Vihreä sali soi
30.9. Jokeri Pokeri Box De Luxe Show 45-vuotisjuhlakiertue
5.10. Show Must Go On
13.10. Aikakone
20.10. Oulu Sinfonia: Syksyn sadut sataa
21.10. Sussu – Kaikuja Menneisyydestä
26.10. Jukka Perko Avara & Hannu-Pekka Björkman: Puku ommellaan hiljaisuudessa
27.10. Jaska Mäkynen: Kuninkaantie-konsertti
3.11. Stand up -ilta Jacke Björklundin kanssa
7.11. Tunnelmamatka Raaheen – kuvien ja sävelten konsertti
10.11. Ulla Tapaninen: Lava-ammuntaa VII
16.11. Jarkko Martikainen
18.11. Miinan ja Manun joulu
22.11. Raskasta Joulua HUOM, liput myy lippu.fi
26.11. Maisteri Molton Sävelsoppa!
26.11. Muukalaisia yössä – Musikaali Frank Sinatrasta ja Ava Gardnerista
29.11. UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Oulu Sinfonia: Tribute to Burt Bacharach
1.12. Linda Lampenius, viulu & Perttu Kivilaakso, sello
2.12. Sarian & The Band: Nyt juhlitaan! -20-vuotisjuhlakonsertti
11.12. Jari Sillanpään Joulu
11.12. Osmo Ikonen & Lenni-Kalle Taipale: Joulurieha 2023
19.12. Ukrainan Baletti: Pähkinänsärkijä

Kuvassa Raahesalissa esiintyviä artisteja.
Raahesalin syksyn ohjelmistoa.

Jaa sosiaalisessa mediassa