Raahessa inventoidaan liikennemerkkejä mobiilipelin avulla

Raahen kaupunki toteuttaa joukkoistetun liikennemerkki-inventaarion Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset autoilijat tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja katuverkolla ajaessaan.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 1.4. klo 10. Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Raahen kaduille on ripoteltu rahanarvoisia marjoja ja hedelmiä. Pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla ajaessaan videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli neljän euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju kertoo:

Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä dataa on vielä keräämättä. Osallistujien kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä Raahen tempauksessa on kartoitettavaa noin 20 kilometrin verran.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan liikennemerkit. Kartoituksen taustalla on vuoden 2020 tieliikennelakimuutos, jossa kymmenien liikennemerkkien ulkonäköä uudistettiin.

Raahen kaupungin kuntatekniikan päällikkö Paula Pihkanen toteaa:

Uudistettujen liikennemerkkien tulee olla paikoillaan vuoteen 2030 mennessä. Raahelaiset osaavat kyllä ajaa ns. vanhojenkin merkkien mukaan, mutta tietenkin noudatamme lakia ja aloitamme liikennemerkkien vaihdon jo ensi kesänä. Kaupungilla onkin siinä iso urakka, ja ennen vaihtotyötä tarvitaan maastossa merkkikartoitus, jotta tiedetään paljonko, missä ja mitä liikennemerkkejä pitää vaihtaa. Iso kiitos jo etukäteen kartoitukseen osallistuville kaupunkilaisille.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka Suomessa suosituksi tullut konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Englannissa. Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen. Pelillä on kerätty dataa ennätyksellistä vauhtia jo muun muassa kaduista, pyöräteistä, kaivonkansista ja lätäköistä.

Yhteystiedot

Kuntatekniikan päällikkö Paula Pihkanen, puh. 040 830 3171, paula.pihkanen [at] raahe.fi

Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju, puh. 050 322 6263, toni.paju [at] crowdsorsa.com.

Jaa sosiaalisessa mediassa