Vanhustenviikko Raahessa 6.-14.10.2018

Raahe on mukana valtakunnallisen vanhustenviikon vietossa, jota juhlitaan teemalla Iloa toimeliaisuudesta. Raahen kaupungin vanhusasiainneuvosto on yhteistyökumppaneineen koonnut yleisölle monipuolisen kattauksen toiminnallista ohjelmaa vanhustenviikolle.

Juhlinta aloitetaan jo lauantaina 6.10. kahdella vanhustenviikon juhlalla: kello 11.30 juhlaa vietetään Vihannin seurakuntatalolla ja kello 14 juhlitaan Raahessa, Toimintakeskus Kreivinajassa. Molemmissa tilaisuuksissa on tarjolla kahvit.

Sunnuntaina 7.10. kello 10 on jumalanpalveluksen vuoro, jonka jälkeen on mahdollisuus omakustanteiden lounaan nauttimiseen seurakuntakodilla.

Maanantaina 8.10. vietetään liikunnallista päivää. Kello 9-10 ja 12.30-15 on mahdollisuus osallistua ohjattuun kuntosaliharjoitteluun Raahelassa ja kello 10-12 on opastetun tutustumisen vuoro Kuntokeidas Vesipekan tiloihin ja toimintoihin. Parituntisen aikana Vesipekassa on mahdollisuus uida ja saunoa maksutta sekä nauttia kahvitarjoilusta.  

Tiistaina 9.10. Digi haltuun! -hanke tutustuttaa digitaalisten palveluiden maailmaan. Osuuspankin asiakasneuvojat esittelevät Cafe Kampuksella pankin sähköisiä palveluja sekä opastavat tunnistautumista verkkopankkitunnusten avulla esim. OmaKantaan ja NettiRassiin.

Keskiviikkona 10.10. vietetään Iloista iltapäivää laulaen ja tanssien Neuvorassin aulassa, osoitteessa Kirkkokatu 28. Pentti Nordström vastaa musiikista ja tilaisuudessa tarjotaan myös kahvit. Iltapäivällä Kotihoitotalo Feenixissä vierailevat asukkaiden ilona Raahen kaupungin eläkeläiset.

Torstaita 11.10. vietetään teemalla Tullaan luokse. Päivän mittaan eläkeläisyhdistykset vierailevat palvelukeskuksissa eli vieraita saavat asukkaat niin Ukonmäessä, Kotirannassa, Pajuniityssä, Hopeataurissa kuin Mainingissakin.

Viikko päättyy perjantaina ohjelmalliseen iltapäivään Syödään yhdessä Toimintakeskus Kreivinajassa. Kello 12 lähtien on mahdollisuus nauttia omakustanteinen lounas ja sen aikana kuullaan musiikkia Tuomo Seppälältä. Jälkiruuaksi nautitaan museonjohtaja Eija Turusen puhe Ispinäpottuja vai huituvelliä – mitä sitä ennen syötiin? Lounaalle pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon Päivi Honkalalle (paivi.honkala [at] raahe.fi tai 040 311 0354).

Vanhustenviikon järjestelyissä ovat Raahen kaupungin vanhusasiainneuvosto, liikuntatoimi, Raahen museo, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä, paikalliset eläkeläisjärjestöt, Digi haltuun! –hanke, Kuntokeidas Vesipekka, Raahen Seudun Osuuspankki, Raahen seurakunta ja Raahepolis Oy.

vanhustenviikko

Liitetiedostot