Tapahtumat

Viehättävä Raahe hemmottelee asukkaitaan ja vieraitaan useilla suosituilla tapahtumilla ympäri vuoden. Tapahtumia järjestävät niin kaupunki kuin yksityiset toimijat ja yhdistykset. Erityisiä tapahtumasesonkeja Raahessa ovat kesäkausi ja joulunalusaika, mutta vakiintuneita tapahtumia järjestetään kaikkina vuodenaikoina. Poimi tarjonnasta omasi ja tule mukaan!

Kesäkausi täynnä nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Kesäkauden tapahtumaputki käynnistyy toden teolla juhannuksen jälkeisellä viikolla, kun kotiseututapahtuma Pekanpäivät käynnistyy. Kyseessä on kulttuurin, perinteen ja viihteen yhdistävä monipäiväinen kesäjuhla kaupunkimme perustajan Pehr Brahen kunniaksi.

Keskikesän odotetuin tapahtuma on koko perheen merellinen Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät, jossa riittää nähtävää ja koettavaa niin maalla kuin vesillä Komerssin vanhan ajan markkinoista lähtien. Heinäkuun rento fiilis huipentuu Raahen Rantajatseille, joka tuo kaupunkiin jazzin huippuluokan esiintyjien tarjoamat elämykset ja yllätykset.

Loppukesän lämpiminä iltoina viihdytään kulttuurin parissa Taiteiden yönä elokuun puolivälissä ja toivotetaan syksy tervetulleeksi tunnelmallisen ja ihan pimiän ohjelmakattauksen merkeissä Raahen Pimiöillä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tulevia tapahtumia

29.6.–3.7. Pekanpäivät
Kulttuurin, musiikin, viihteen ja perinteet yhdistävä kesäjuhla. Tänä vuonna myös Raahe Festival tekee paluun viikonlopun tarjontaan! Useita tapahtumapaikkoja. Katso koko Pekanpäivien ohjelmatarjonta kootusti

29.6.–23.7. Raahen Teatteri: Täyttä terästä
Huumorilla ja jalan alle menevällä musiikilla höystetty tarina siitä, miten pienestä merenrantakylästä rakentui teollisuuskaupunki. Koulukatu 13, Raahe. Kesäteatterinäytösten esitysajat

2.7. Hazy Tribe & Hootenanny Freaks Ruiskuhuoneella
Rantakatu 35, Raahe. Lisätietoja Hazy Tribe & Hootenanny Freaksin keikasta

9.7. Pikkulahti Kids
Tapahtumassa paljon puuhaa koko perheelle ja erityisesti lapsille. Rantakatu 37, Raahe. Lisätietoja Pikkulahti Kids -tapahtumasta

9.7. Jörgen Ruotsista Langin Kauppahuoneella
Kirkkokatu 19, Raahe. Lisätietoja Jörgen Ruotsista -keikasta

9.7. Bad Apples Plays Guns N' Roses Ruiskuhuoneella
Rantakatu 35, Raahe. Lisätietoja Bad Apples Plays Guns N' Roses -keikasta

14.7. Kauppatorstai
Kaupat, kahvilat ja kirpputorit avoinna klo 20 saakka. Lisätietoa Kauppatorstaista

15.–16.7. Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät
Merikaupungin loistoa ja entisajan markkinahumua sekä nähtävää ja koettavaa koko perheelle niin maalla kuin vesillä! Useita tapahtumapaikkoja. Katso Meripäivien ohjelmatarjonta kootusti

22.7. Kempton Abbey Langin Kauppahuoneella
Kirkkokatu 19, Raahe. Lisätietoja Kempton Abbeyn keikasta

23.7. Pinja ja Pekka Langin Kauppahuoneella
Kirkkokatu 19, Raahe. Lisätietoja Pinja ja Pekka Langilla -keikasta

23.7. Layne's Addiction Ruiskuhuoneella
Rantakatu 35, Raahe. Lisätietoja Layne's Addictionin keikasta

28.–30.7. Raahen Rantajatsit 
Intiimi ja laadukas musiikkifestivaali, joka on tiukasti ajassa kiinni ja painottuu jazzin kokeilevaan puoleen. Useita tapahtumapaikkoja. Lisätietoa Rantajatseista

5.–7.8. Pattijoki-päivät
Pattijoen alueen kotiseututapahtuma. Useita tapahtumapaikkoja. Lisätietoa Pattijoki-päivistä

6.8. Liikennepuiston päättäjäiset
Ulkofantintie 20, Raahe. Lisätietoa liikennepuistosta

9.8. Lailan tähtihetket -musiikkinäytelmä Raahen Teatterilla
Koulukatu 13, Raahe. Lisätietoja Lailan tähtihetket -musiikkinäytelmästä

11.8. Kauppatorstai
Kaupat, kahvilat ja kirpputorit avoinna klo 20 saakka. Lisätietoa Kauppatorstaista

13.8. Vihannin Härkäjuhlat
Lumimetsäntie 547, Lumimetsä (Nuorisoseura). Lisätietoja Härkäjuhlista

19.8. Taiteiden yö
Näyttelijät, muusikot, lausujat, tanssijat, taiteilijat, käsityöläiset esiintyvät ja viihdyttävät ympäri kaupunkia eri paikoissa. Lisätietoa Taiteiden yöstä

1.–4.9. Raahen Pimiät
Kesäkauden juhlalliset päättäjäiset! Nelipäiväinen rompetori Rantatorin kupeessa, koko perheen ohjelmaa Härkätorilla perjantai-iltana. Lisätietoa Raahen Pimiöistä

8.9. Kauppatorstai
Kaupat, kahvilat ja kirpputorit avoinna klo 20 saakka. Lisätietoa Kauppatorstaista

17.9. Kazecon
Aasialaisen populaarikulttuurin tapahtuma Tapahtumatalo Raahessa. Lisätietoa Kazeconista

27.9.–1.10. Raahen Kirjamessut
Seuraa ilmoittelua Raahen Kirjamessuista

Kesäpäivä täynnä tekemistä – muista myös nämä!

Tapahtumajärjestäjä: ilmoita kesätapahtumasi mukaan listaukseen sähköpostitse osoitteeseen markkinointi [at] raahe.fi. Kaupunkimarkkinointi valikoi listaukseen matkailijoita potentiaalisesti kiinnostavat tapahtumat sekä muut merkittävät yleisötilaisuudet.

Visit Raahe – Tervetuloa tarinaamme –video (2:24 min.). Videon toteutus: Visit Raahe, Kuulu. Katso video suurikokoisena uudessa selainikkunassa.

Tunnelmallinen joulunalusaika tarjoaa monipuolisia tapahtumaelämyksiä

Raahessa joulun odotus aloitetaan aina marraskuun loppupuolella, kun jokavuotinen juhlallinen Raahen joulunavaus järjestetään Härkätorilla. Joulunavauksen yhteydessä syttyvät myös perinteiset Härkätorin talvivalot, jotka ilahduttavat tuoden valoa pimeyteen aina helmikuun loppuun saakka.

Raahessa päiviä lähestyvään jouluun päästään laskemaan kaupunginosan kokoisen joulukalenterin – Wanhan Raahen joulukalenterin – avulla. Joulukalenteri tuo idyllisen vanhan kaupungin ikkunoille joka päivä yhden koristellun kalenteriluukun aina aattoon saakka. Jouluiset ikkunat ovat nähtävillä aina loppiaiseen asti.

Joulukuun tarjontaan kuuluu oleellisesti myös perinteikäs Annanpäivä rumpauksineen, joulumyyjäisineen sekä tiernaryhmineen. 1800-luvun jouluperinteet ja -tarinat heräävät puolestaan henkiin Soveliuksen talon yläkerrassa Porvariskodin joulu –tapahtumassa, ja vanhalla seminaarialueella vietetään aivan suuren juhlan kynnyksellä koko perheen elämyksellistä Seminaarin joulu -tapahtumaa joulumyyjäisineen.

Markkinoista kulttuuriin ja musiikkiin – Uniikkeja tapahtumia tarjolla läpi vuoden

Kaupunkilaisia ja turisteja jo pitkään ilahduttaneita tapahtumia ovat mm. Rantatorilla huhtikuussa järjestettävät Raahen kevätmarkkinat ja lokakuussa samassa paikassa pidettävät Raahen syysmarkkinat. Perinteisiä Syyskalamarkkinoita vietetään puolestaan Raahen Lapaluodossa aina lokakuisin.

Suomalaisia kirjailijoita pääsee tapaamaan Raahen Kirjamessuilla syyskuisin, ja talven alkua odotellaan musiikin merkeissä, kun Brahe Classica –konserttisarja käynnistyy.

Uudempia tapahtumaperinteitä edustavat mm. keväällä järjestettävät Avantolausunnan MM-kisat sekä itsenäisyyspäivän Koko kansan itsenäisyyspäiväjuhlat.

Ympäri vuoden saamme nauttia konserteista ja muista elämyksistä Tapahtumatalo Raahessa, oman kaupungin teatteritarjonnasta Raahen Teatterissa, unohtamatta jännittäviä hetkiä urheilun parissa pesäpallostadionilla ja useilla muilla urheilun peliareenoilla.

Lisätietoja kaupungin monipuolisesta tapahtumatarjonnasta

Seuraa ilmoittelua Raahessa järjestettävistä tapahtumista

Tervetuloa tapahtumien Raaheen!

Aluksia Raahen Meripäivillä.
Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät juhlistaa keskikesällä merellistä Raahea ja tuo kaupunkiin myös perinnealusvieraita. Kuva: Saara Böök.