Alueelle kahdeksan koronatapausta – joukkoaltistuminen Raahessa Koivuluodon koululla

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä tiedottaa

Raahen alueella on todettu tiistaina kahdeksan varmaa positiviista koronatapausta, joista yksi poiki joukkoaltistumisia Koivuluodon koulun kampuksen toimipisteellä Rantakadulla Raahessa. Joukkoaltistumiset ovat tapahtuneet 12.-13. elokuuta ja sen vuoksi Koivuluodon koulun 6B-luokka ja 1B-luokka asetetaan altistuskaranteeniin.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän tartunnanjäljitys on puhelimitse yhteydessä kaikkiin altistuneisiin oppilaisiin ja edellä mainittujen luokkien opettajiin. Opettajien kohdalla karanteenipäätökset tehdään tapauskohtaisesti.

Oppilaiden karanteeniaika on 10 päivää viimeisestä altistumispäivästä alkaen. Viimeinen karanteenipäivä on näin ollen 23. elokuuta ja kouluun palataan ensi viikon tiistaina.

Alueen koronatapauksista viisi kirjattiin Raaheen, kaksi Pyhäjoelle ja yksi Siikajoelle. Tapauksien jäljitystyö on käynnissä ja mahdolliset altistuneet saavat tiedon asiasta normaalin käytännön mukaisesti.

Koska positiivisia koronatapauksia ja altistumisia tulee viikoittain lisää, epidemiatilanne kannattaa ottaa vakavasti. Koronasuosituksissa annettuja ohjeita muun muassa kasvosuojuksen käytöstä, hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä on syytä noudattaa.

Raahe-kruunu
Kuva: WTF Design Oy.

Jaa sosiaalisessa mediassa