Ilkivaltaa Laivurinkadulla

Nuoriso on riehunut kävelykadulla kaataen kukkatorneja ja ruukun mallisia, isoja kukkaistutuksia. Osa kaadetuista istutusastioista on särkynyt. Tekijät ovat poliisin ja kaupungin tiedossa, ja asiaa tullaan sovittelemaan särkyneiden arvon korvauksen muodossa. Tässä tapauksessa poliisien ohjauksesta nuoret palasivat jo samana yönä kampeamaan kaatamiaan istutuksia pystyyn, ja lapioimaan mullat takaisin ruukkuihin. 

Ilkivalta on todella ikävää, sillä joku aina maksaa tehtyjen tuhotöiden korjaukset. Mikäli tekijät tavoitetaan, niin korvausvastuu on myös alaikäisillä. Surkeimmassa tapauksessa saattaa saada jopa rikosrekisterimerkinnän sakkojen saattelemana. 

Kaupungin omaisuus on meidän kaikkien yhteisistä verovaroista kustannettua ja yhteiseen tarpeeseen. Ilkivalta ei hyödytä ketään, mutta siitä on isosti haittaa, toisinaan jopa vaaraa. Kiitoksia Laivurinkadun riehumisesta poliiseille ilmoittaneille! Yleisenä ohjeena on, että nähdessäsi ilkivaltaa soita 112 ja ilmoita asiasta poliisille. Pidetään yhdessä huolta kaupungistamme, ja puututaan epäkohtiin.
 

Kaadettu kukka-astia Laivurinkadulla.
Laivurinkadulla on tuhottu kukka-istutuksia. Kuva Tita Haapajoki.

Jaa sosiaalisessa mediassa