Infektiopoliklinikka avoinna myös lauantaisin, takaisinsoittopalvelu otetaan käyttöön

Viime viikkoina yhteydenotot Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän infektiopoliklinikalle ovat lisääntyneet ja palvelussa on ollut ajoittain ruuhkaa.

Infektiopoliklinikan aukioloaikaa jatketaan tästä viikosta (vk 33) alkaen myös lauantaille. Sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen puhelimitse numerossa 040 135 8530 ma–pe klo 8–15 ja 15.8. alkaen myös lauantaisin klo 9–16. Taudin leviämisen hidastamiseksi on tärkeää olla aina ensin puhelimella yhteydessä ennen vastaanotolle hakeutumista.

Takaisinsoittopalvelu otetaan käyttöön – Koronatestejä mahdollista tehdä myös autokaistalla

Maanantaista 17.8. alkaen infektiopoliklinikalla otetaan käyttöön takaisinsoittopalvelu. Asiakas jättää takaisinsoittopyynnön siten, että järjestelmä pyytää soittajaa painamaan numeroa 1. Kun järjestelmä ilmoittaa, että takaisinsoittopyyntö on vastaanotettu, puhelun voi lopettaa. Hoitaja soittaa takaisin mahdollisimman pian.

Infektiopoliklinikalla koronatesti on mahdollista tehdä autokaistalla eli omassa autossa istuen. Ajankohta autossa tehtävälle testille sovitaan etukäteen ja näytteenotto sujuu nopeasti. Jos näytteenotto autossa ei ole mahdollista, koronanäytteen voi ottaa ohjatusti myös sisätiloissa.

Ruukin terveysasemalla otetaan koronanäytteitä torstaista 13.8. alkaen. Näytteenotto on avoinna klo 8–11. Aika varataan infektiopoliklinikan numerosta 040 135 8530.

Ole yhteydessä infektiopoliklinikkaan koronavirukseen sopivien oireiden ilmettyä

Jokaisen, jolla on koronavirukseen sopivia oireita, on tärkeää ottaa yhteyttä infektiopoliklinikkaan ja sen ollessa suljettu kiireellisissä asioissa joko OYS:n neuvontanumeroon (call center) 08 315 2655 tai hyvinvointikuntayhtymän päivystykseen 08 849 4511.

Lisätietoja

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Tyylitelty viiri.
Kuva: WTF Design Oy.

Jaa sosiaalisessa mediassa