Joulun odotusta Raahe-opiston kanssa

Useampi tuhat opiskelijaa on jo löytänyt Raahe-opiston kurssien äärelle, mutta muutamia paikkoja syksyn harrastustoimintoihin löytyy vielä. Ne, jotka uskaltavat ajatella jo joulua, voivat myös löytää tarjonnasta itselleen ammennettavaa.  

Vihannissa on tarjolla useita kädentaitojen kursseja, joihin mahtuu mukaan. Lokakuun 22.– 23. päivä Vihannissa järjestetään Käsityölanit eli viikonlopun mittaan voi pidemmän aikaa keskittyä käsitöihin ja kokeilla voi muun muassa tuftausta, kirjontaa ja neulomista Tuija Törmikosken johdolla. Samana viikonloppuna voi tutustua myös himmeleiden tekoon, kun Tuija Rajamäki opettaa niin lasi-, valo- kuin perinnehimmeleidenkin tekoon. Marraskuun alussa Vihannissa voi puolestaan opiskella neulekoneen käyttöä, kun Marjut Sarkkinen opettaa mm. kirjo-, pinta- ja pitsineuleiden tekoon.  

Entäpä kiinnostaako keskittyminen taiteen tekemiseen kerrankin pidemmän päivän ajan? Lauantaina 13.11. kuvataideopettaja Merja Järvelin opastaa koko päivän Avoimessa ateljeessa kaikkia taiteen harrastajia.  

Raahe-opistolaiset ry järjestää yhteisen matkan Seinäjoen käsityömessuille la 27.11.2021. Reissuun pääsee pulittamalla 35 euroa, ja summa sisältää niin matkan kuin pääsylipunkin. Matka sisältää myös piipahduksen Kauhavan Lankavassa.  

Jouluisiin asioihin voi paneutua kolmella kurssilla: Karoliina Paakkosen vetämällä joululahjaompelukurssilla voi marraskuun perjantai-iltoina valmistaa pukinkonttiin lahjoja lapsille ja aikuisille. Marraskuun 19.–20. päivä saa Raahen Taitopajalla valaa jouluisia kynttilöitä Tuija Rajamäen ohjaamana. Kolmas jouluinen paja, johon on vielä tilaa, on Merja Järvelinin vetämä Joulupaja, jossa askarrellaan joulukoristeita itselle tai lahjaksi. Tämä paja järjestetään perjantai-illan ja lauantaipäivän mittaan 26.–27.11.2021. 

Raahe-opiston kurssit ovat tuttuun tapaan edullisia hinnoiltaan ja niihin voi tutustua osoitteessa www.opistopalvelut.fi/raahe.

Samasta osoitteesta löydät myös lisätietoja kursseista.  

22.–23.10. Käsityölanit
23.10. Lasi-, valo- ja perinnehimmelit
5.–14.11. Haluatko oppia neulekoneen käytön?
5.–26.11. Joululahjaompelu
13.11. Syksyn avoin ateljee
19.–20.11. Jouluinen kynttiläpaja
26.–27.11. Joulupaja
27.11. Matka Seinäjoen käsityömessuille

Tuija Rajamäen tekemä himmeli.
Tuija Rajamäen tekemä himmeli.

Jaa sosiaalisessa mediassa