Kynttilämerestä joulumieltä Wanhassa Raahessa

Raahen kaupunki, Raahen seurakunta ja Raahe-seura kutsuvat kaikki kaupunkilaiset tuomaan valoa ja iloa jouluaattoiltaan.

Aattona valaistaan Annanpäivän tapaan Raahen kirkon kiviaita sekä Pekkatori. Pekkatorilla toivomme tulia erityisesti patsasta ympäröivälle mukulakiveykselle.

Tulien sytyttäminen aloitetaan heti auringonlaskun aikaan klo 14 ja kaupunkilaiset ovat tervetulleita tuomaan omia tuliaan ja lyhtyjään klo 15 alkaen.

Idea aaton juhlavalaistukseen tuli Eija Huusarilta FB:n Wanha Raahe ryhmässä, jossa hän kommentoi Annanpäivätoimikunnan organisoimaa valaistusta seuraavasti: ”Kiva idea! Miksei jouluaatoksikin voisi kehitellä jotain samanlaista valon jakamista, etenkin yksinäisten iloksi...”

Raahen kaupungin kulttuurikoordinaattori Anna Kippola otti Eija Huusarin loistavasta ideasta kopin ja Raahe-seuran puheenjohtaja Sari Nurro sekä seurakunnan puolesta Annanpäivän valaistusta organisoinut kanttori Jouni Pietiläinen sitoutuivat saman tien valaistuksen järjestämiseen. Kaikki mukana olleet tahot ovat saaneet tämän vuoden poikkeuksellisesta Annanpäivästä paljon positiivista palautetta ja jouluaaton valaistukseen oli helppo lähteä mukaan. Pandemian toisistaan eristämät ihmiset kaipaavat selvästi yhteisöllisyyttä ja mahdollisuutta osallistua muutenkin kuin virtuaalisesti – yhteinen valaistus on turvallinen tapa tuottaa joulumieltä, iloa ja osallisuuden kokemusta itselle ja kanssakulkijoille.

Kynttiläntuojien toivotaan huolehtivan, että jalankulkuväylät pysyvät avoimina ja turvallisina.

Kirkon kiviaidasta vastaa Raahen seurakunta ja Pekkatorista Raahen kaupunki ja Raahe-seura. Vastuuorganisaatiot huolehtivat valaistujen alueiden siivouksesta Joulupäivänä.

Alueella liikkuvia ohjeistetaan huomioimaan korona-ajan yleiset turvallisuusohjeet eli välttämään kokoontumista, noudattamaan turvavälejä ja pitämään tarvittaessa kasvosuojainta tuodessasi tuikkuasi tai ihastellessasi valaistusta.

Kynttilälyhtyjä kirkonmuurilla.
Kuva: Anni Mämmelä.

Jaa sosiaalisessa mediassa