Muutoksia jätehuollossa

Kiertokaari Oy on julkaissut uuden Lajitteluoppaan, joka on jaettu kaikkiin Raahen kotitalouksiin. Oppaan voi hakea myös pääkirjastosta tai Vihannin kirjastosta, jos et ole postitse opasta saanut. Lisäksi opas löytyy pdf-muodossa kaupungin nettisivuilta.

Huomaathan, että Lajitteluoppaasta poiketen Raahessa on omia käytäntöjä joidenkin jätejakeiden osalta. Raahessa on myös oma hinnasto jätteiden vastaanottoon jäteasemalla.

Tarkista jätehuollon nettisivuilta, minne Raahessa voit toimittaa eri jätejakeita. Esimerkiksi seuraavien jakeiden osalta Raahessa toimitaan eri tavalla kuin Lajitteluoppaassa neuvotaan:

  • Puutarhajätettä ja risuja otetaan vastaan ilmaiseksi Raahen jäteasemalla ja Kuusiratin jätteiden vastaanottopisteessä. Lajitteluoppaan kuponkeja ei tarvitse käyttää.
  • Painekyllästettyä puuta voi toimittaa maksua vastaan Raahen jäteasemalle.
  • Poistotekstiiliä otetaan Raahessa vastaan jäteasemalla ja lisäksi Raahen Vapaaehtoiset ry aloittaa poistotekstiilikeräyksen kevään 2023 aikana.
  • Sähkölaiteromu eli SER-jäte ja vaaralliset jätteet toimitetaan Raahessa Rannikon SERO-yhdistykselle tai Kuusiratin jätteen vastaanottopisteeseen.

Jätelainsäädännön muutokset aiheuttavat muutoksia kaupunkilaisten jätehuollossa. Toukokuun alussa jaetaan Raahen kaupungin jätehuoltouutiset -lehti kotitalouksiin Raahen, Saloisten ja Pattijoen taajama-alueilla. Vihannissa ja haja-asutusalueilla muutokset koskevat pääasiassa yli kolmen asunnon kiinteistöjä, joten tämän vuoksi opasta ei jaeta kaikkiin kaupungin talouksiin. Lehteä on kuitenkin saatavilla toukokuussa myös pääkirjastossa ja Praatissa, jos et saanut sitä postitse.

Lehdessä käydään läpi keskeisimmät viisi muutosta, joita ovat biojätteen erilliskeräys, muovipakkausten keräys, poistotekstiilien erilliskeräys, jätteiden kuljetusjärjestelmän muutos sekä jätekuljetusrekisteri.

Kaikki mukaan kierrättämään!
Raahen kaupungin jätehuoltouutiset -lehden kansi

Jaa sosiaalisessa mediassa