Oulu2026 Road Show Raaheen

Oulu hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Hanke on pitkäkestoinen kulttuuriin perustuva kaupunkikehittämisen hanke, jonka tavoitteena on parantaa ihmisten elämänlaatua ja lisätä Oulun seudun kansainvälistä kiinnostavuutta. Kulttuuripääkaupunkihanke on koko seudun asia!

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, miten sinä voit tai yhteisösi voi osallistua ohjelmahakuun. Tee kanssamme Euroopan paras hakemus!

Nyt haetaan ehdotuksia ohjelmaan, joka on kulttuuripääkaupunkihakemuksen keskeisin sisältö. Kaikille avoin ohjelmahaku järjestetään 11.2.–31.5.2019. Ehdotusten pohjalta ryhdytään rakentamaan Oulu2026-kulttuuriohjelman sisältöä. Ohjelmahakuun voi osallistua kuka tahansa yksin, edustamansa yhteisön tai laajemman verkoston kanssa. Haun kautta koostetaan yhteen ainutlaatuiset kulttuuripääkaupunkivuotta varten luotavat sisällöt.

Ohjelmahaussa ehdotettujen projektien tulee kytkeytyä hankkeen päätavoitteeseen Kulttuuri-ilmastonmuutos ja johonkin sitä ilmentävään teemaan eli Rohkeasti reunalla, Vastakohtien voima tai Villisti kaupunki. Ehdotetut ohjelmat voivat liittyä esimerkiksi taiteeseen, tieteeseen, urheiluun, historiaan, ruokaan, kulttuurin sovelluksiin sekä arjen kulttuuriin. Kulttuurin käsite on tämän hankkeen yhteydessä laaja.

Oulu2026 Road Show Raahessa yhteistyössä kulttuurilehti Kaltion kanssa la 16.3. klo 16 Fregatti-salissa, Tapahtumatalo Raahessa

Lisätietoja www.ouka.fi/oulu2026

Oulun juliste, missä teksti Oulu matkalla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Towards the European capital of Culture 2026.
Oulu2026. Kuva: Oulun kaupunki.

Jaa sosiaalisessa mediassa