Raahe mukana Yhdessä osallisuutta -hankkeessa

Raahen kaupunki on mukana Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen toteuttamassa Yhdessä osallisuutta -hankkeessa. Syksyn 2022 aikana Raahessa toteutetaan kehittämiskokeilu työikäisten työelämän ulkopuolella olevien hyvinvoinnin ja osallisuuden lisäämiseksi. Kokeilun aikana järjestetään asiakasraatikokoontumisia, joissa työllisyyspalvelujen käyttäjät arvioivat palveluja ja antavat niihin kehittämisideoita. Kaupunki järjestää asiakasraadit yhteistyössä Raahen Kansalaistaloyhdistys Jytyn kanssa.

Yhdessä osallisuutta -hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus. Raahen lisäksi hankkeessa ovat mukana Utajärvi, Haapavesi, Nivala, Reisjärvi ja Sievi. Jokainen mukana oleva kunta toteuttaa valitsemansa kehittämiskokeilun yhteistyössä järjestöjen kanssa. Kokeilujen lisäksi hankkeen aikana järjestetään osallisuuteen ja hyvinvointiin liittyviä valmennuksia kuntatyöntekijöille ja järjestötoimijoille.

Hankkeen toimintaa voi seurata Järjestöystävällinen Pohjois-Pohjanmaa Facebookissa. Lisätietoa hankkeesta Yhdessä osallisuutta -verkkosivustolta.

Yhteyshenkilöt

Työllisyydenhoidon päällikkö vs. Jaana Hautamäki, jaana.hautamaki [at] raahe.fi.

Vihannin Päivätoimintakeskus Kaverituvan ohjaaja Mira Sainila, mira.sainila [at] raahe.fi

Raahen Kansalaistaloyhdistys Jytyn toiminnanjohtaja Sari Havela-Hiitola, sari.havela-hiitola [at] jytyry.fi.

Kansalaistoiminnan ja osallisuuden päällikkö Ari Pietarinen, ari.pietarinen [at] raahe.fi

Yhdessä osallisuutta -hankkeen projektityöntekijä Terhi Niemelä, terhi.niemela [at] ppsotu.fi.

Piirroskuva ihmishahmoista toimimassa yhdessä.
Kuva: Yhdessä osallisuutta -hanke.

Jaa sosiaalisessa mediassa