Raahe-opiston kevät 2023 käynnistyy 9.1. alkaen

Kevätkauden uusille kurssille on ilmoittautuminen käynnissä. Tutumpien kurssien – kielten, liikunnan, eri taiteenalojen ja kädentaitojen – lisäksi tarjonnassa on myös uusia, kuntalaisten toivomia kursseja. Miten olisi Perinteisen puujousen valmistus tai Poimintaa ja pujotusta -seinätekstiilin suunnittelukurssi? Pajunpujontaa tai Punamullan keittoa? Entäpä kierrätys- ja energiansäästöhengessä Kierrätysposliinista koruja tai Kynttilöitä pääsiäiseen?  

Keväällä jatkuvat suureen suosioon nousseet keramiikan kurssit, joista on uusina ja toivottuina tarjolla uusina Koko kevään perhekeramiikka, Keramiikkaa kotiin ja kesämökille sekä Vanhan Raahen inspiroimat seinäreliefit. Syksystä kevääseen siirtyneellä Minun vahvuuteni -kurssilla pääset neljänä lauantaina tutustumaan vahvuuksiisi. Vuorovaikutustaitoja pääset vahvistamaan lyhytkurssilla keskiviikkoiltaisin helmi-maaliskuussa.  

Kevätkaudella aloitetaan myös nuorten teatterikurssi. Mukaan voivat tulla kaikki teatterin tekemisestä kiinnostuneet yli 15-vuotiaat – niin ensikertalaiset kuin aiemminkin harrastaneet. Teatterinuken tekemiseen voi puolestaan tutustua tammi-helmikuussa lyhytkurssilla.   

Keväällä jatkuvat Raahen museon kanssa yhteistyössä toteutettavat Paikallishistoriaan luentosarja sekä Aika taitoja -kurssit.  Museonjohtaja Eija Turusen luennot järjestetään 9.2. otsikolla Lyyäänkö laiva: Raahen merenkulusta ja merenkulkijoista sekä 30.3. otsikolla Jokunen rouva ja pari röökynää – entis-Raahen naisia. Aika taitoja -kursseilla puolestaan opitaan tekemään merkkausliinoja, siluettileikkausta sekä hiuskoruja. Nämä kurssit ovat saaneet innoituksensa Raahen museon kokoelmista ja niihin liittyykin samalla tutustuminen museon esineistöön.  

Vihannissa uusina kursseina järjestetään Perinteinen mollamaija sekä Kierrätysposliinista koruja -kurssit. Myös suuresti toivottuja tanssikursseja järjestettiin keväälle lisää.   

Pyhäjoella uusia kursseja ovat Tarinatupa, Kierrätysposliinista koruja sekä Kivenhionnan kurssi. Liikuntakurssit odottavat innolla uuden liikuntasalin valmistumista.  

Lapsiperheiden kannattaa pistää korvan taakse myös ensi kesän kurssit, joita on tarjolla opiston koko toiminta-alueella. Luvassa on bändileiriä, teatteripajaa sekä taidepajoja.  

Myös syksyllä alkaneille kursseille voi vielä ilmoittautua, jos vapaita paikkoja löytyy. Tarkemmat kurssikuvaukset, lisätiedot sekä linkin ilmoittautumiseen löydät osoitteesta www.opistopalvelut.fi/raahe  

Työllistämme mielellämme tuntiopettajia pitämään erilaisia kursseja, joten voit tarjota kurssiasi osoitteeseen raaheopisto [at] raahe.fi. Samaan osoitteeseen voit toimittaa myös toiveita kurssitarjonnasta. Mitä juuri sinä haluaisit oppia? 

 

Raahe-opiston pyöreä logo

Jaa sosiaalisessa mediassa