Raahe-opiston lukuvuosi käynnistyy – monenlaista uutta kurssia tarjolla

Raahe-opiston lukuvuosi käynnistyy – monenlaista uutta kurssia tarjolla

Raahelaisten ja pyhäjokisten postiluukuista on kolahtanut odotettu Raahe-opiston kurssiopas tutkittavaksi. Tulevana lukuvuonna on jälleen tarjolla monta sataa kurssia mm. liikuntaa, musiikkia, kuvataiteita, kieliä ja kädentaitoja. Oppaasta löytyy nyt myös lyhytkurssien tarjonta erikseen jaoteltuna kunkin oppiaineen kohdalta. Lyhytkurssit ovat mainio tapa tutustua esimerkiksi uuteen harrastukseen ilman tarvetta sitoutua säännölliseen aikatauluun koko lukuvuodeksi.  

Asiakkaiden toiveita on jälleen kuunneltu ja olemme saaneet tarjolle mm. metsätalouden alkeiskurssin, jossa pääsee Perttu Kemppasen johdolla tutustumaan metsätalouden perusasioihin. Tarjolla on myös Pekka Kärenahon vetämä lintuharrastukseen perehdyttävä kurssi sekä positiiviseen vahvuusnäkemykseen keskittyvä Minun vahvuuteni -valmennus, jonka työskentelystä vastaa Kirsi Paldanius.  

Raahen museonjohtaja Eija Turuselta saamme lukuvuoden mittaan kuulla Raahen paikallishistorian luentosarjan. Ensimmäinen osa kuullaan Tapahtumatalo Raahen Fregatti-salissa 20.9. klo 18 otsikolla Raahea kirjoissa ja kansissa. Useamman vuoden tauon jälkeen järjestetään Matkailuoppaan peruskurssi eli jos paikallistuntemus ja sen jakaminen muillekin oppaan roolissa kiinnostaa, tämä on sinun kurssisi. Museolaisten kanssa yhteistyössä on tuotettu Aika taitoja -kurssisarja, jossa museon kokoelmien innoittamina tehdään neljällä eri kurssilla kampakeramiikkaa, merkkausliinoja, siluettileikkausta sekä hiuskoruja.  

Koti- ja puutarhatalouden osiossa tarjolla ovat uutuutena yhden päivän kurssit Tuula Lievosen ohjaamana maitohapposäilönnästä sekä yhdessä kokkaamista Huong Rahlan-Kallion johdolla.   

Kuvataiteen kursseista uusia ovat tarjolla Eira Kelan opeettama polttopiirustus (pyrografia), graafikko Juha Laakson johdolla opiskellaan monotypiaa, akvarellimonotypiaa ja PVC-grafiikkaa. Näiden lisäksi luvassa on Jasmin Honkakosken opettama akryylikaadon kurssi eli Acrylic Pouring.   

Kädentaitojen uusia lyhytkursseja ovat Tuija Rajamäen vetämä Kierrätysposliinista koruja -kurssi sekä Ulle Timosen opettama teatterinuken valmistamisen kurssi. Hurjaan suosioon noussutta keramiikkaa pääsee kokeilemaan kolmella lyhytkurssilla Liina Pakarisen kanssa: luvassa on Perhekeramiikkaa, Jouluista perhekeramiikkaa sekä Keramiikkaa kotiin ja kesämökeille.  

Lapsille on uutena tarjolla Ulle Timosen vetämänä satubalettia niin Raahessa kuin Pyhäjoellakin. Taiteen perusopetuksen ryhmiin Käsityökoulu Solmuun ja Kuvataidekoulu Purjeeseen on vielä muutamia paikkoja jäljellä. Purjeessa ja Solmussa pääset oppimaan kuvan tekemisen ja tekstiilien työstämisen perustaitoja, minkä lisäksi opettajien johdolla tutustutaan erilaisiin materiaaleihin ja tekniikoihin.  

Pyhäjoella uutena kurssina on tarjolla Juulia Lahnaojan vetämä Luovan kirjoittamisen kurssi, Huong Rahlan-Kallion kokkauskurssi sekä Arto Pitkälän opettama kivenhionnan kurssi. Liikunnan puolella uutta on Kuntosali tutuksi, joka järjestetään oppaan tiedoista poiketen Ollinmäen kuntosalilla sekä kirjastolla järjestettävä Asahi-kurssi. Suosittujen Mummo- ja Ukkojumppien kanssa päästään aloittamaan vuodenvaihteen jälkeen uudella Monitoimitalolla, kunhan se valmistuu.  

Pistämme pystyyn läpi vuoden erilaisia kursseja ja opistolla kuullaan mielellään vinkkejä kiinnostavista aiheista. Opiston toimistoon voi olla yhteydessä, mikäli uusia ideoita syntyy.  

Kursseihin on tullut muutamia pieniä aikataulumuutoksia, täydennyksiä sekä peruutuksia, joten ajantasaiseen opinto-oppaaseen sekä kurssien sisältöihin pääset tutustumaan osoitteessa www.opistopalvelut.fi/raahe.  

Kielten ryhmiin sekä pianonsoittoon on ilmoittautuminen jo alkanut, loput kurssit avautuvat maanantaina 15.8. kello 8.30 yllä mainitussa osoitteessa.

Lisätiedot

puh. 040 135 6779, 040 135 6780 tai raaheopisto [at] raahe.fi 

Vanha raahe, Pekkapatsas toriaukiolla

Jaa sosiaalisessa mediassa