Raahen Pimiät järjestetään elokuun lopulla – tapahtumakonsepti sovitetaan vallitseviin olosuhteisiin nähden turvalliseksi

Valtioneuvoston 17.6. antamien suositusten ja ohjeistusten sekä ohjelmaosuuksien turvallisuusarvioinnin perusteella Raahen Pimiät saadaan järjestettyä tänä vuonna vallitseviin olosuhteisiin sovitetulla konseptilla 28.–29. elokuuta 2020.

Raahen Pimiät toteutetaan tänä vuonna totutusta poikkeavalla konseptilla kaksipäiväisenä. Ohjelmallinen osuus keskittyy perjantaina 28.8. Härkätorille ja lauantaina 29.8. Museonrantaan.

Koronavirustilanteesta johtuen isoja yleisötapahtumia koskevia rajoituksia ja määräyksiä on edelleen voimassa myös 1.8. lukien. Yli 500 henkilön tapahtumia saa järjestää vain THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön asettamat määräykset huomioiden. Näitä ovat mm. hygieniaan ja turvaväleihin liittyvät määräykset.

Rompetori ja siirrettävien saunojen löylykylä jäävät pois vuoden 2020 ohjelmasta – tarkka ohjelmakokonaisuus julkaistaan elokuussa Raahen Pimiöiden verkkosivuilla

Tapahtuman vastuullisen järjestäjätahon on pystyttävä huolehtimaan siitä, että tapahtumaan osallistuminen on turvallista niin kävijöille, näytteilleasettajille ja myyjille kuin järjestävän tahon henkilökunnalle. Jokaisen tapahtumakokonaisuuden osalta joudutaan turvallisuusarviointi tekemään erikseen.

Hygieniaan, WC-tiloihin ja turvaväleihin liittyvien määräysten vuoksi emme pysty tänä vuonna toteuttamaan turvallisesti ohjelmaosioita antiikki-, keräily- ja rompetori sekä siirrettävien saunojen löylykylä. Nämä osuudet jäävät siten pois tämän vuoden ohjelmakokonaisuudesta.

Tiedotamme järjestettävästä ohjelmasta Raahen Pimiöiden verkkosivuilla sen jälkeen, kun tarkat tiedot aluehallintovirastojen tekemistä linjauksista elokuulle ovat selvillä.

Yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset pohjautuvat tartuntatautilakiin ja niistä päättävät aluehallintovirastot kuukaudeksi kerrallaan. Elokuun osalta tilannetta arvioidaan tartuntatautitilanteen perusteella heinäkuun lopulla.

Lisätiedot

Raahen Pimiät -tiimi
Raahen kaupunki
Kaupunkikehittäminen ja näkyvyys
toimisto [at] raahenpimiat.fi
puh. 040 130 3888

Raahen Pimiät -tapahtuman verkkosivut

Soihtuja Puluvärkissä iltahämärässä, etualalla lauttasauna.
Puluvärkin tulet vuoden 2019 Raahen Pimiöillä. Kuva: Raahen kaupungin arkisto.

Jaa sosiaalisessa mediassa