Rock Academy Raahe -musiikkivideoiden julkaisu

Rock Academy Raahe –hankkeen päättymistä juhlitaan perjantaina 16.4. klo 18 alkaen musiikkivideoiden merkeissä. Musiikkivideoita julkaistaan kaksi: The Heatons (entinen Sleep Among Lions) - Maria ja merops. - Rowanberries. Maria kuvattiin Pakkahuoneen museon kirkkosalissa ja Rowanberries Raahen teatterilla. Molemmat videot ovat nähtävillä perjantaista lähtien Rock Academy Raahen YouTube-kanavalla.

Rock Academy –toiminta keskittyy kokonaisvaltaisesti musiikin tekemiseen ja esittämisen eri osa-alueisiin ja sitä on pyöritetty Turun kaupungin koordinoimana sekä yhteistyötä on tehty myös muiden Rock Academy –kaupunkien kanssa (Kemi, Rovaniemi, Kouvola). Bändien ohjaamisessa on ollut mukana Raahen Musiikki. Rock Academy on suunnattu alle 29-vuotiaille ja se on maksutonta. Se tarjoaa osallistujille tietoa uravaihtoehdoista musiikkialalla sekä näkemystä ja tukea työllistymiseen musiikin parissa. 

Vuonna 2019 alkanut Rock Academy Raahe –hanke saatiin päätökseen maaliskuussa 2021. Hanketta on rahoittanut Opetus- ja kulttuuriministeriö, mutta toiminta jatkuu kuitenkin jatkossa Raahen kaupungin tuella. Rock Academy –toimintaa on juurrutettu osaksi Raahen kaupungin nuorisotyötä ja sitä toteutetaan jatkossakin yhteistyössä Raahen seudun kehityksen, Kaupunkikehittäminen ja näkyvyys -yksikön ja kulttuuripalveluiden kanssa.

The Heatons (entinen Sleep Among Lions)

The Heatons (ent. Sleep Among Lions) esittää särökitaraan pohjautuvaa hieman proge-vaikutteista melodista rokkia. Bändi ei turvaudu täysin perinteisiin populaarimusiikista tuttuihin rakenteisiin, vaan kirjoittaa ne välillä uusiksi. Arsenaaliin kuuluu kuitenkin myös meneviä neljän soinnun ralleja höystettynä laulettavilla kertosäkeillä ja tarttuvilla riffeillä. Bändissä laulaa Niko Haapakoski, Miika Oja ja Juhani Ukkola soittavat kitaraa ja laulavat taustoja, Antti Seikkala on rummuissa ja basistina Marko Talus.

merops.

merops. on viisihenkinen synteettistä rockia ja poppia soittava art pop -yhtye, jonka musiikissa korostuvat vahvat melodiat ja niitä tukevat laulustemmat. Sanoitukset ovat kerronnallisia ja runollisia. Musiikki ammentaa 1970-luvun soundeista ja tyylistä. Bändiin kuuluvat laulaja Jaana Ilkko, kitaristi Taneli Reponen, basisti Matias Leskinen, kosketinsoittaja Tatu Karvonen ja rumpalisti Joonas Kinnunen.

Rock Academy Raahe -hankkeessa mukana olevat bändit. Kuvan vasemmalla puolella The Heatons ja oikealla puolella merops.
The Heatons ja merops. Kuvat: Vesa Ranta

Jaa sosiaalisessa mediassa