Tukea arkeen ja työllistymiseen työikäisille miehille – Hyvinvointia ruoasta -ruoanvalmistusryhmä

Mies! Haluaisitko oppia ruuanlaittoa ja saada vinkkejä hyvään ravitsemukseen? Tule mukaan Hyvinvointia ruoasta -ryhmään! Raahessa ryhmä käynnistyy 2.2.2021. Osallistuminen on ilmaista. Ryhmä on tarkoitettu työikäisille, työelämän ulkopuolella oleville miehille.

Raahen seudulla työikäisillä, työelämän ulkopuolella olevilla miehillä on mahdollisuus parantaa työkuntoaan ja oppia uusia taitoja arkensa sujuvoittamiseksi osallistumalla Arjen sankarit hankkeen tarjoamaan toimintaan, joka alkaa Hyvinvointia ruoasta -ruoanvalmistusryhmällä.

Ryhmässä kokataan ja syödään yhdessä. Ruoanlaiton lomassa keskustellaan hyvän ravitsemuksen periaatteista, arjen sujumisesta ja terveystottumuksista, kuten liikkumisesta. Miehille tarjotaan myös mahdollisuus osallistua terveystarkastukseen ja saada arvio omasta työ- ja toimintakyvystään.

Ryhmä käynnistyy 2.2.2021 ja kokoontuu Raahessa Merikadun koulun kotitalousluokassa. Ryhmään ja kaikkeen muuhunkin hankkeen tarjoamaan toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Ruoanvalmistusryhmän jälkeen miehillä on mahdollisuus jatkaa hankkeen tarjoamassa muussa toiminnassa ja esim. suorittaa hygieniapassikoulutus. Passi mahdollistaa työskentelyn elintarvikkeiden ja ruuanvalmistuksen parissa. Lisäksi voi osallistua ohjattuun liikuntaan, työllistymistä edistäviin työpajoihin ja vertaisryhmätoimintaan. Vertaisryhmän vetäjäksikin on mahdollisuus kouluttautua. Vertaisohjaajakoulutus järjestetään yhteistyössä Psoriasisliiton Vertaistervavarit -hankkeen kanssa.

Arjen sankarit -hankkeen tavoitteena on kehittää hyvinvointia ja toimintakykyä parantava ja terveisiin elintapoihin ohjaava maakunnallinen toimintamalli työelämän ulkopuolella oleville, työikäisille miehille, joilla syrjäytymisen uhka on tunnistettu. Hanke alkoi 2020 ja jatkuu vuoden 2022 loppuun.

Hanketta koordinoi ja hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) ja kumppanina on ProAgria Oulu / Oulun Maa- ja kotitalousnaiset. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja rahoittavana viranomaisena toimii Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Kysy ja ilmoittaudu

Kaisa Myllykangas, puh. 0400 399 865
kaisa.myllykangas [at] maajakotitalousnaiset.fi

Vihanneksia ja hedelmiä.
Kuvituskuva: Pixabay.

Jaa sosiaalisessa mediassa